Ζάκυνθος: Αποδίδουν οι έλεγχοι της ΔΕΥΑΖ για τις λαθροϋδροληψίες

16 January 2013

Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια τεχνικών της ΔΕΥΑΖ για τον εντοπισμό των παράνομων συνδέσεων στο δίκτυο ύδρευσης, με απώτερο στόχο να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη, και παράλληλα να διασφαλιστούν τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης, εντοπίστηκε σήμερα, στην περιοχή του Κατασταρίου, οικία, ο ιδιοκτήτης της οποίας είχε συνδεθεί παράνομα στο δίκτυο της περιοχής και συγκεκριμένα, στην παροχή ύδρευσης του Γυμνασίου του Κατασταρίου. Η ΔΕΥΑΖ προχώρησε στη διακοπή της παροχής ύδρευσης.

Η δημοτική επιχείρηση θα ακολουθήσει τη νομική οδό, ώστε να αποδοθούν οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στον παραβάτη. Συγκεκριμένα, θα κατατεθεί άμεσα μήνυση κατά του συγκεκριμένου παραβάτη, ο οποίος επί πολλά χρόνια και συστηματικά έκλεβε το νερό και παράλληλα, θα του καταλογιστεί βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.

Το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα ενταθούν και οι λαθροϋδρολήπτες, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΖ, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα. Ήδη έχουν εντοπισθεί αρκετές οικίες και μικρές επιχειρήσεις που με διάφορους τρόπους παρανομούσαν (σωληνάκι, ανάποδη τοποθέτηση υδρομέτρων, αφαίρεση εσωτερικού μηχανισμού) και σε δέκα περιπτώσεις έχουν καθοριστεί τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες.