Σωτήρης Σακκάς: Με αυτά τα έργα βελτιώνουμε την καθημερινότητων των Τρικαλινών

22 July 2016

Τα έργα που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης απαριθμεί στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τρικάλων Σωτήρης Σακκάς. Παράλληλα, μιλάει για το κοινωνικό τιμολόγιο που θεσπίστηκε με 50% μείωση για τους οικονομικά αδύναμους, ενώ μιλάει και για τη μεγαλύτερη επιτυχία της ΔΕΥΑ Τρικάλων.

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης του κ. Σακκά στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

-Κύριε Σακκά, ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τρικάλων;

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε υψηλής ποιότητας παροχών. Παράλληλα, θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα με την ύδρευση και να βάλουμε αποχέτευση σε συνοικίες που δεν έχει μπει ακόμα.

-Ποιες είναι οι δράσεις της ΔΕΥΑ Τρικάλων που έχουν βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων;

Πρώτον, έχει γίνει επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου με 50% μείωση. Επιπλέον, έχουν γίνει επενδύσεις 200.000 ευρώ στις εγκαταστάσεις με σκοπό την απομείωση οσμών στη γύρω περιοχή. Ακόμα έχει γίνει επένδυση στις δεξαμενές και τους υδατόπυργους των τοπικών κοινοτήτων. Τέλος, έγιναν νέες γεωτρήσεις σε αντικατάσταση των παλιών οι οποίες είχαν πρόβλημα.

-Ποια έργα έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν εντός του 2016;

Πρόκειται να γίνουν έργα συνολικού ύψους 1,6 εκατ. ευρώ από τα οποία 555.000 χιλιάδες ευρώ θα δοθούν για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης εντός του δήμου, 163.000 ευρώ θα δοθούν για την αντικατάσταση κτιρίων και έργων επεξεργασίας βιολογικού καθαρισμού, 250.000 ευρώ για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού προς την κεντρική δεξαμενή και 160.000 ευρώ για την αντικατάσταση της υδρευτικής γεώτρησης της τοπικής κοινότητας Τρικάλων (Ριζώματος).

Όμως, μεγαλύτερή μας επιτυχία θεωρούμε την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αποθήκης σε συνδυασμό με την επανασύσταση του τμήματος προμηθειών καθώς έτσι έχουμε πετύχει μείωση κόστους κατά 20%.

 

 

sakkas