Ι. Λάμπρου: Προτεραιότητα της ΔΕΥΑ Ερέτριας η διασφάλιση επαρκούς, ποιοτικού νερού

31 October 2016

Για το ζωτικής σημασίας έργο της ΔΕΥΑ Ερέτριας, τις προτεραιότητες και τις αρμοδιότητες της κάνει λόγο σε άρθρο του στην aftodioikisi.gr o πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. κ. Ιωάννης Λάμπρου. Όπως τονίζει πάγια προτεραιότητα της είναι "η διασφάλιση επαρκούς, ποιοτικού νερού για όλους τους κατοίκους του δήμου".

Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

«Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερέτριας συστήθηκε με τη συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Αμαρύνθου και Ερέτριας(ΦΕΚ 1494/Β /17-6 -2011), αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ. και διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο .

Περιοχή αρμοδιότητας της επιχείρησης είναι η διοικητική περιφέρεια του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας δηλαδή των δημοτικών ενοτήτων Ερέτριας και Αμαρύνθου (άρθρο 1 παρ. 3 ν. 1069/1980) με γεωγραφική έκταση 170 τ.χλμ. και έδρα της, η έδρα του Δήμου Ερέτριας και συγκεκριμένα η πόλη της Ερέτριας.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ερέτριας, με σύνολο υδρομέτρων πάνω από 14.000., εξυπηρετεί μόνιμο πληθυσμό 13.000 κατοίκους περίπου, αριθμός που αυξάνει υπερδιπλάσια κατά την θερινή περίοδο λόγω των επισκεπτών – τουριστών που διαμένουν σε εξοχικές κατοικίες και τουριστικά καταλύμματα αφού ο Δήμος Ερέτριας είναι τουριστικός Δήμος με πληθυσμό που αυξάνεται συνεχώς λόγω της αλματώδους τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής .

H διασφάλιση επαρκούς, ποιοτικού νερού για όλους τους κατοίκους του δήμου αποτελεί πάγια προτεραιότητα για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης -Αποχέτευσης Ερέτριας. Η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. από την πρώτη στιγμή της σύστασής της υλοποιεί προς την κατεύθυνση αυτή ένα πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών της σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του νερού. Πραγματοποιείται συνεχής παρακολούθηση και ποιοτικός έλεγχος του νερού των πηγών, των γεωτρήσεων, των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης που στο νέο Καλλικρατικό Δήμο είναι πολύ εκτεταμένο και συνεχώς διευρύνεται. Γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις στις δεξαμενές και στις γεωτρήσεις με την τοποθέτηση ειδικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την εγκατάσταση υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων.

Βρίσκονται, επίσης, σε εξέλιξη έργα για την επέκταση των δικτύων ύδρευσης λόγω της αντικατάστασης, αποκατάστασης και συντήρησης των δικτύων ύδρευσης καθώς και χρηματοδοτούμενα έργα δικτύων αποχέτευσης, Ε.Ε.Λ. και Τηλεμετρίας. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης λυμμάτων για την Δημοτική Ενότητα Αμαρύνθου και παράλληλα με τις εργασίες για το Δίκτυο Αποχέτευσης και εγκατάστασης στην Δημοτική Ενότητα Αμάρυνθο, αντικαταστάθηκε το παλαιό εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης αμιαντοσωλήνων με σωλήνες PVC σε σημαντικό τμήμα της πόλης , ενώ για τη Δημοτική Ενότητα Ερέτριας είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κατασκευή του Βιλογικού καθαρισμού.

Η επιχείρηση καλείται να επιτελέσει το ζωτικής σημασίας έργο της, κάτω από τις συνθήκες πίεσης που έχει δημιουργήσει η σύγχρονη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα αυτή επιβάλει διαρκή εγρήγορση και σκληρή εργασία των αιρετών και του προσωπικού της επιχείρησης.»

labrou

 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ερέτριας κ. Ιωάννης Λάμπρου