Κ. Ζδρου: Αυτά είναι τα έργα και οι στόχοι της ΔΕΥΑ Έδεσσας

31 May 2017

Για τα έργα, τους στόχους και τις δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά κάνει λόγο σε συνέντευξη της στην aftodioikisi.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας, Κατερίνα Ζδρου.

Δείτε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

 

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας;

 

Το κύριο μέλημα της Επιχείρησης είναι πρωτίστως η άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών, η εξασφάλιση της ποιότητας του νερού και η εν γένει προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα πάντα με την οικεία νομοθεσία. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με διαρκείς παρεμβάσεις, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε προβλήματα που διαιωνίζονταν στον χρόνο.  Επιδίωξη ωστόσο πάντα θα παραμένει η πάταξη του φαινομένου των παράνομων συνδέσεων στα δίκτυα ύδρευσης, που πραγματοποιείται με συνεχείς και επισταμένους ελέγχους και στη συνέχεια, μέσω της δικαστικής οδού.

 

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε με οικισμό του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας, του οποίου οι καταναλωτές δεν ήταν καταγεγραμμένοι ούτε στο 30% του συνόλου του και θεωρούν δεδομένο ότι δε φέρουν καμία υποχρέωση απέναντι στη ΔΕΥΑΕ, αποκρύπτοντας στοιχεία και αρνούμενοι να πληρώσουν παλαιούς και τρέχοντες λογαριασμούς. Δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις θίγουν την αρχή της ισότητας των δημοτών και βρίσκουν αντιμέτωπη την Επιχείρηση.  Σημαντική προσπάθεια γίνεται επίσης, για την ένταξη της Επιχείρησης στα εκάστοτε επιχορηγούμενα προγράμματα, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερα έργα με το λιγότερο κόστος.

 

Ποιες είναι οι δράσεις της ΔΕΥΑΕ που έχουν βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων;

 

Σε διοικητικό επίπεδο έχουν συντελεστεί αλλαγές που αφορούν στην πλήρη αναβάθμιση των λογισμικών προγραμμάτων, την αναπροσαρμογή και επικαιροποίηση των εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, τους τρόπους πληρωμής των λογαριασμών (μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής, e – banking, ΑΤΜ, ΕΛΤΑ,  πρακτορεία ΟΠΑΠ κ.λπ.), τη διόρθωση των στοιχείων του μητρώου καταναλωτών, την προστασία του ιδιοκτήτη με την καταβολή εγγύησης εκ μέρους του μισθωτή κ.α.

 

Σε τεχνικό επίπεδο γίνονται παρεμβάσεις σε προβληματικά σημεία των δικτύων προς άμεση αποκατάσταση των βλαβών, έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία τα εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα  των τ.κ. Μεσημερίου και Ριζαρίου, παραδόθηκε το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Κλεισοχωρίου και είναι σε εξέλιξη η παράδοση του οικισμού Αγίου Δημητρίου.

 

Ποια έργα έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μέσα στη νέα χρονιά;

 

Έχουμε ήδη υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» σχετικά με την κατασκευή εξωτερικών δικτύων ύδρευσης στις τοπικές κοινότητες Αγίου Αθανασίου, Άγρα και Μεσημερίου. Ίδια πρόταση υποβάλαμε και για την κατασκευή εξωτερικών δικτύων ύδρευσης στον οικισμό Αγ. Δημητρίου και στην τ.κ. Παναγίτσας, καθώς στις εν λόγω δύο περιοχές το νερό παρουσιάζει κατά καιρούς προβλήματα με την ποιότητά του.

 

Επιπλέον,  κατατέθηκαν προτάσεις για την ένταξη της Επιχείρησης στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης και την κατασκευή τμήματος δικτύου ύδρευσης εντός της πόλης της Έδεσσας. Επίσης, προγραμματίζουμε μια σημαντική παρέμβαση στο αποχετευτικό δίκτυο σε προβληματική περιοχή της Έδεσσας.

 

Παράλληλα η Επιχείρηση βελτιώνει με νέα δεδομένα υπάρχουσες μελέτες που αφορούν την Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων και το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο της Άρνισσας, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα υποβολής πρότασης σε νέο πρόγραμμα.

 

Πείτε μας αν η ΔΕΥΑ Έδεσσας εξαιρείται από τον κανόνα της έλλειψης προσωπικού και ποιες λύσεις δόθηκαν γι’ αυτό το ζήτημα.

 

Δυστυχώς η ΔΕΥΑ Έδεσσας δεν εξαιρείται από αυτόν τον κανόνα, καθώς σήμερα το μόνιμο προσωπικό της Επιχείρησης αποτελείται από μόλις πέντε άτομα, που καταβάλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να αντεπεξέρχονται επιτυχώς στις απαιτήσεις των καταναλωτών μιας μεγάλης χωρικής αρμοδιότητας (δ.ε. Έδεσσας και δ.ε Βεγορίτιδας). Η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με την απαγόρευση πρόσληψης νέων μόνιμων υπαλλήλων την τελευταία πενταετία οδηγεί στην επιτακτική ανάγκη για την κατά καιρούς πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου (δίμηνα, πεντάμηνα κλπ.). Πλην όμως, και η λύση αυτή δεν μπορεί να επιφέρει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα στη λειτουργία της Επιχείρησης, διότι δεν είναι δυνατή η εξοικείωση τους με το αντικείμενο της εργασίας τους μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα εντοπίζεται και σε διοικητικό και σε τεχνικό επίπεδο και προς την εν μέρει αντιμετώπιση του η Επιχείρηση επιλέγει να συνεργάζεται και με εξωτερικούς συνεργάτες, ώστε να καλύπτονται άμεσα και πιο αποτελεσματικά οι ανάγκες των δημοτών.

 

Είναι οι Δημότες συνεπείς στις πληρωμές;

 

Αναπόφευκτα η γενικότερη οικονομική ύφεση που επικρατεί σήμερα στην χώρα έχει αντίκτυπο και στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΕ. Ενώ πρόκειται για μια υγιή και κερδοφόρα Επιχείρηση, που είναι οικονομικά αυτοδύναμη (δεν επιχορηγείται  από κρατικούς πόρους) και έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες της και να χρηματοδοτεί παρεμβάσεις με ιδίους πόρους, ωστόσο, η εισπραξιμότητα των οφειλών από τους δημότες έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη και χαρακτηρίζεται πλέον επισφαλής. Οι καταναλωτές σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Επιχείρηση και αυτό είναι μέχρι ένα βαθμό κατανοητό, διότι η αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους οφείλεται στη δυσβάσταχτη φορολόγηση τους, στην ολοένα μείωση των εισοδημάτων τους, στην αύξηση του κόστους ζωής κ.λπ. Βέβαια υπάρχει και ένα μέρος καταναλωτών που από δυστροπία δεν αποπληρώνει τις οφειλές τους. Σε όλες τις περιπτώσεις η Επιχείρηση ενημερώνει σχετικώς δίνοντας τους ταυτοχρόνως και τη δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών τους με άτοκες δόσεις, και αφού αυτοί εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται διακόπτεται η παροχή του νερού με την ταυτόχρονη αποστολή των ληξιπρόθεσμων στην αρμόδια ΔΟΥ, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η είσπραξη τους. Σε κάθε όμως περίπτωση, εάν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η δυσκολία στην εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους καταναλωτές, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η λειτουργία της Επιχείρησης στο άμεσο μέλλον θα καταρρεύσει, καθώς οι χρεώσεις των καταναλωτών αποτελούν τη μοναδική πηγή εσόδων της Επιχείρησης. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμα ότι τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης , καθώς και η Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, έχουν εξαιρετικά υψηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας και ότι απαιτείται η εξασφάλιση σημαντικού κεφαλαίου για οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης και βελτίωσης τους. Αυτή είναι και η δικαιολογητική βάση του ανταποδοτικού χαρακτήρα των χρεώσεων. Λόγω του ότι διάφοροι παράγοντες κατέστησαν αδύνατη την έγκαιρη έκδοση λογαριασμών, δεν είναι δυνατός ο ακριβής προσδιορισμός του πραγματικού συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών.

 

Πως εκφράζεται το κοινωνικό πρόσωπο της Δημοτικής Επιχείρησης και αν μέσα από την εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου πιστεύεται ότι ικανοποιούνται οι ευπαθείς ομάδες του Δήμου;

 

Πέρα από την κατά την τελευταία τουλάχιστον πενταετία οικονομική ύφεση της χώρας, η ΔΕΥΑΕ, ως Επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα, πάντα ήταν ευαισθητοποιημένη  απέναντι στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών. Από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει ιδιαίτερη τιμολογιακή πολιτική για τις ομάδες αυτές με σκοπό την ανακούφιση τους και την με κάθε τόπο οικονομική τους ελάφρυνση. Έτσι, ειδικές κατηγορίες πολιτών που έχουν χαρακτηριστεί από τη νομοθεσία ως τέτοιες, όπως πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και αποδεδειγμένα άποροι πολίτες, απολαμβάνουν το νερό με χρεώσεις μηδενικές ή/και μειωμένες κατά 20% και 30% κατά περίπτωση σε σχέση με τις κανονικές χρεώσεις. Κατά την άποψη μου ο κοινωνικός χαρακτήρας της δημοτικής επιχείρησης αποτυπώνεται στις μειωμένες αυτές χρεώσεις, οι οποίες αποτελούν σημαντική αρωγή σε μια κατηγορία ανθρώπων που πραγματικά την έχουν ανάγκη, χωρίς ταυτοχρόνως να τίθεται σε διακινδύνευση η βιωσιμότητα της Επιχείρησης.

 

Θεωρείτε ότι γίνεται σπατάλη στη χρήση του νερού από τους κατοίκους; Πως είναι η ποιότητά του, κάθε πότε γίνονται έλεγχοι;

 

Δυστυχώς όλοι έχουμε την πλανημένη αντίληψη ότι το νερό στην περιοχή μας είναι ανεξάντλητο. Τα όποια αποθέματα νερού σήμερα θα πρέπει να θεωρούνται προσωρινά, γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τις «διαθέσεις» της φύσης. Ειδικά σε μακρόχρονες περιόδους ανομβρίας και λόγω του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής, παρουσιάζονται σποραδικά φαινόμενα ανεπάρκειας του νερού. Δεν είναι προϊόν ώριμης σκέψης ούτε το καθημερινό πλύσιμο των αυλών και των μπαλκονιών, ούτε και το πότισμα των κήπων και των αγρών με νερό της ύδρευσης. Η Επιχείρηση ενημερώνει κατά καιρούς για σωστή και μη άσκοπη χρήση του νερού μέσω ειδικών εντύπων που εσωκλείονται στους λογαριασμούς, μέσω ανακοινώσεων στα τοπικά καταστήματα σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, μέσω ενημερωτικών προγραμμάτων στους μαθητές στην περίοδο της ανθοέκθεσης τα τελευταία χρόνια κλπ.

 

Οι έλεγχοι των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών και του μικροβιακού φορτίου πραγματοποιούνται στην πόλη της Έδεσσας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κάθε δύο μήνες, ενώ στους οικισμούς γίνονται δύο φορές το χρόνο. Επιπλέον σε όλες τις τ.κ. ελέγχεται μια φορά τον χρόνο η πιθανή παρουσία βαρέων μετάλλων. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, είναι στη διάθεση των καταναλωτών ανά πάσα στιγμή και αποδεικνύουν την εξαιρετική ποιότητα του νερού.

 

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους Δημότες;

 

Επειδή έχουμε την ευλογία να ζούμε σε μια πόλη που χαρακτηρίζεται από το υδάτινο στοιχείο δεν σημαίνει ότι το νερό περισσεύει. Η αλόγιστη χρήση και η χωρίς λόγο κατανάλωση του θα οδηγήσει στη σταδιακή ανεπάρκεια του. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από την καλύτερη θεραπεία.

 

Στην προσπάθεια όμως για την κάθε είδους διαφύλαξη του νερού είμαστε όλοι συμμέτοχοι. Ας το πετύχουμε μαζί…