Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Καραμπατζός: Μεγάλο και χρήσιμο έργο η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στη Στενήμαχο

25 September 2013
Α. Καραμπατζός: Μεγάλο και χρήσιμο έργο η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στη Στενήμαχο

Για το σύγχρονο Προκατασκευασμένο Σύστημα Επεξεργασίας Λυμάτων (Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού) στη Στενήμαχο που υλοποιείται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν., με προϋπολογισμό 571.950 ευρώ κάνει λόγο σε άρθρο του ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός. Το πλήρες κείμενο του άρθρου είναι το εξής:

«Η υπογραφή της σύμβασης για τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού, σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης ενός μεγάλου και χρήσιμου έργου, επιλύοντας ένα χρόνιο αίτημα των συνδημοτών μας στο Στενήμαχο. Θυμίζω ότι από το 2003 είχαμε δεσμευθεί, διότι ήταν παλλαϊκό αίτημα του Στενημάχου, να λύσουμε το πρόβλημα της αποχέτευσης, γνωρίζοντας ότι το έργο είναι δύσκολο, χρονοβόρο και ότι τα σημαντικά κονδύλια που έβαζε ο Δήμος δεν θα είχαν άμεση χρηστικότητα για τους πολίτες (όπως πεζοδρόμια, λάμπες, σιντριβάνια κλπ.), αλλά αφορούσαν ένα σημαντικότατο έργο υποδομής με μακροχρόνια ωφέλεια και προφανώς το ίδιο το μέλλον της κοινότητας. Ξεκινήσαμε τη διετία 2005-2006 με Ίδια Έσοδα της ΔΕΥΑΝ, αλλά και κονδύλια του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης εντός του οικισμού και στη συνέχεια με την πολύτιμη συνδρομή της Οινονοποιητικής Εταιρείας «Μπουτάρη» και ιδιαίτερα του κ. Κώστα Μπουτάρη (δωρεάν παραχώρηση έκτασης ενός στρέμματος για την κατασκευή του Βιολογικού), θέσαμε τα πρώτα θεμέλια για να φτάσουμε σήμερα στην ευχάριστη θέση να προχωρούμε στην κατασκευή μιας σύγχρονης Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων.

Με το έργο αυτό, επιλύονται καθημερινά προβλήματα των κατοίκων που σχετίζονται με την υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος (κουνούπια, δυσοσμίες κλπ), αλλά και με την οικονομική επιβάρυνση των ιδιωτών που πληρώνουν σε ιδιώτες για να αδειάζουν τους βόθρους τους. Η μόνη πλέον υποχρέωση των κατοίκων θα είναι η σύνδεση των κατοικιών τους με τους κεντρικούς αγωγούς που διέρχονται μέσα από το χωριό, και αυτό θα γίνει με τη συνεργασία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Επειδή όλα τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος είναι καρπός συλλογική προσπάθειας, οφείλω να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους όλους τους συνεργάτες μου και τα στελέχη του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και ιδιαίτερα: τους πρώην Προέδρους της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ.κ. Ι. Γκαρνέτα, Ι. Παπαστόικα, Κ. Παπαδόπουλο και τον νυν πρόεδρο κ. Γ. Βασιλείου, τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Γ. Αδαμίδη, τον Δ/ντή κ. Γρ. Ζιώτα και τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., το μέλος το Δ.Σ κ. Αντ. Γρηγορόπουλο, όλα τα μέλη των Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. από το 2003 μέχρι σήμερα, καθώς επίσης τον Πρόεδρο της Κοινότητας Στενημάχου κ. Χρήστο Αλματζή και τα μέλη των Τ. Συμβουλίων, καθώς και τις οικογένειες των κ.κ. Αγγελίδη, για τη διευκόλυνση που παρέχουν στη διέλευση του κεντρικού αγωγού».