Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρούντας- ΔΕΥΑΑΟ: Να περιορίσουμε τη σπατάλη του νερού

31 May 2020
Μαρούντας- ΔΕΥΑΑΟ: Να περιορίσουμε τη σπατάλη του νερού

 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας μιλάει για τη σωστή διαχείριση που πρέπει να κάνει ο κόσμος στο νερό.

 

Το θέμα της σπατάλης του νερού είναι ένα μεγάλο ζήτημα

«Είναι αυτονόητο ότι το νερό αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά και αλόγιστα για άλλους σκοπούς, όπως π.χ. πότισμα περιβολιών, κήπων, χωραφιών κ.λ.π. Πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση μόνο για τις αναγκαίες και απόλυτα κύριες χρήσεις».

Τι πρόβλημα δημιουργείται;

«Η ΔΕΥΑ εξασφαλίζει μόνο την ύδρευση και όχι την άρδευση. Η κατασπατάληση νερού οικιακής χρήσης για διαφορετικούς σκοπούς, έχει σαν αποτέλεσμα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκετοί δημότες να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για μειωμένη ή και καθόλου κάποιες φορές, παροχή οικιακής χρήσης νερού».

Τι συνιστά η ΔΕΥΑ

«Η ΔΕΥΑ παρέχει νερό κατάλληλο μόνο για οικιακή χρήση και εφόσον επαρκεί, μπορεί να γίνει περιορισμένη χρήση του για δευτερεύουσες ανάγκες. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού μόνο για βασικές χρήσεις. Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω, εφαρμόζοντας τον κανονισμό ύδρευσης, θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να διακόψουμε την παροχή ύδρευσης και να επιβάλλουμε πρόστιμο σε όσους κάνουν σπατάλη και αλλότρια χρήση νερού».