Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού (Αθήνα, 17/3/2017)

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 10:05

Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης διοργανώνει ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού με θέματα:

α) Εφαρμογή υδατικού ισοζυγίου στις επιχειρήσεις ύδρευσεις - αποχέτευσης της χώρας μας

β) Οδηγός δημοσίων συμβάσεων σύμφωνα με τον ν. 4412/2016

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" (Ακαδημίας 50) στις 17 Μαρτίου 2017 με ώρα έναρξης 10.00.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού αποτελεί για τα στελέχη των επιχειρήσεων ύδρευσης - αποχέτευσης της χώρας μας μία εξαιρετική ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες για τα προβλήματα του τομέα με στόχο την αναζήτηση βιώσιμων λύσεων. Η ημερίδα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες με στόχο την ενημέρωση των στελεχών τους τόσο για το θέμα του υδατικού ισοζυγίου όσο και το νέο θεσμικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων.


Ειδικότερα:
Α.Η αντιμετώπιση του προβλήματος του μη ανταποδοτικού νερού (Νon Revenue Water) στις Δ.Ε.Υ.Α. αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με βασικό στόχο την υιοθέτηση ενιαίας μεθοδολογίας για τον υπολογισμό του υδατικού ισοζυγίου στα δίκτυα ύδρευσης. Η προσπάθεια της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου με διημερίδα για το μη ανταποδοτικό νερό και η μέχρι σήμερα πρόοδος των Δ.Ε.Υ.Α. θα αποτυπωθεί και συζητηθεί στην ημερίδα. Η ενημέρωση για τις αντίστοιχες πρακτικές των δύο μεγάλων εταιρειών ύδρευσης της χώρας μας Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ. θα συμβάλλει στην ολοκληρωμένη θεώρηση του προβλήματος, ενώ η μεθοδολογία της IWA για την μείωση των απωλειών στα δίκτυα ύδρευσης θα αποτελέσει τον ασφαλή οδηγό για την συνολική προσπάθεια των Δ.Ε.Υ.Α.
Β.Η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. εκπόνησε έναν ολοκληρωμένο Οδηγό δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών στις Δ.Ε.Υ.Α. σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων (ν. 4412/2016) με στόχο την υποβοήθηση των Δ.Ε.Υ.Α. στην καθημερινή τους λειτουργία. Η παρουσίαση του Οδηγού θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόησή του από τα στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να αποτελέσει εύχρηστο εργαλείο για τη διαχείριση της καθημερινότητας στις επιχειρήσεις. Η ενημέρωση από εκπρόσωπο της ΕΑΑΔΗΣΥ για το πνεύμα και τους στόχους της νέας νομοθεσίας δημοσίων συμβάσεων θα διευκολύνει την εφαρμογή της.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store