Δελτίο Τύπου για την 28η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 09:27

H 28η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) πραγματοποιείται στην Άρτα, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, με ώρα έναρξης 9.30. H Γ.Σ. και οι παράλληλες εκδηλώσεις της πραγματοποιούνται στην Άρτα μετά από πρόταση του Δημάρχου Αρταίων κ. Τσιρογιάννη και με την οργανωτική και οικονομική υποστήριξη της Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας που είναι ιδρυτικό μέλος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., και του Δήμου Άρτας.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα πάρουν μέρος 300 περίπου εκπρόσωποι από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 17.00, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της Ένωσης (Οικονομικής, Τεχνικής, ΕΣΠΑ & Περιβάλλοντος) στην οποία θα συμμετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ.Ε.Υ.Α. και θα συζητηθούν θέματα που συνδέονται με την τιμολόγηση και κοστολόγηση των υπηρεσιών ύδρευσης, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην πολιτική των Δ.Ε.Υ.Α., την συγκριτική αξιολόγηση, την μείωση ενεργειακού κόστους, τα σχέδια ασφάλειας νερού κ.α. Επίσης, θα παρουσιασθούν το έργο και οι δραστηριότητες της Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας, καθώς και οι δραστηριότητες της Ε.ΥΔ.Α.Π. Νήσων.

Παράλληλα, στις 19.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άρτας θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που αποτελείται από 13 εκπροσώπους από αντίστοιχες Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δημάρχους και Προέδρους Δ.Ε.Υ.Α.).

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των Δ.Ε.Υ.Α. για την πρόσφατη Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων για την τιμολόγηση και κοστολόγηση των υπηρεσιών ύδατος, καθώς και για το νέο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων για έργα γ' προτεραιότητας στο οποίο θα συμμετέχει ως εταίρος και η Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκης θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα. Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών του οποίου η ψήφιση επίκειται, και το οποίο θα βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο των Δ.Ε.Υ.Α. και θα αναβαθμίσει την Ε.Δ.Ε.Υ.Α., στην συστηματική προσπάθεια του Δ.Σ. της Ένωσης να ενισχυθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. που είναι υποστελεχωμένες με επιστημονικό προσωπικό, να μειωθεί το ενεργειακό κόστος τους, καθώς και το μη ανταποδοτικό νερό, και να ρυθμισθούν τα δάνειά τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης, ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα αναφερθεί στην κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδρευσης με βάση την πρόσφατη Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.
Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το επόμενο διάστημα δίνοντας έμφαση στις ενέργειες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των Δ.Ε.Υ.Α. Επίσης, θα γίνουν εισηγήσεις από μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για τις αναπτυξιακές προοπτικές των Δ.Ε.Υ.Α., και την πολιτική τιμολόγησης σε ενιαία βάση.
Στη Γ.Σ. έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Γκανούλης, η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Φωτονιάτα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτης, οι Πρόεδροι των Οργανισμών Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.) κ.κ. Παπαδόπουλος και Κρεστενίτης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store