Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 12:11

Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) και η Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας διοργανώνουν ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στο κτήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, στην αίθουσα εκδηλώσεων (Τέρμα Τυχερού), την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 με ώρα έναρξης 10.30 πμ.

Σκεπτικό

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού καθιερώθηκε για να μάς υπενθυμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης όσον αφορά στην ποιότητα και επάρκεια των υδατικών πόρων. Στην Ελλάδα οι 127 Δ.Ε.Υ.Α. που παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης, άρδευσης και τηλεθέρμανσης σε 5 εκ. πολίτες συγκαταλέγονται στους βασικούς φορείς προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα.
Σήμερα οι Δ.Ε.Υ.Α. μετά από μια σημαντική αλλαγή στο θεσμικό τους πλαίσιο καλούνται να προσαρμοσθούν στις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα όπως η κυκλική και πράσινη οικονομία, η κλιματική αλλαγή, η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, η ψηφιακή τεχνολογία. Η μετάβασή τους στην νέα εποχή προϋποθέτει τον εκσυγχρονισμό τους σε οργανωτικό, λειτουργικό, επιχειρησιακό και τεχνολογικό επίπεδο.
Η εκδήλωση των Ε.Δ.Ε.Υ.Α. – Δ.Ε.Υ.Α.Λ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού φιλοδοξεί να ανιχνεύσει ζητήματα που συνδέονται με τον εκσυγχρονισμό των Δ.Ε.Υ.Α., όπως η τεχνολογία, η διαχείριση των δικτύων και ο περιορισμός των διαρροών, η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, η διαχείριση του αρδευτικού νερού.

Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store