Παρουσίαση του Πληροφοριακού Συστήματος για την Παρακολούθηση της Ποιότητας Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης στη συνεδρίαση της EurEau

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 11:14

Την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, στην Λεμεσό, πραγματοποιείται η συνεδρίαση της EurEau (European Union of National Associations of Water Suppliers - Ευρωπαϊκή Ένωση των Επιχειρήσεων και των Ενώσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης), της οποίας η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. είναι ενεργό μέλος εκπροσωπώντας μαζί με την Ε.Υ.Α.Θ. τον τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας μας από το 1993.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ε.Δ.Ε.Υ.Α., καθώς την Πέμπτη, στη διάσκεψη της Ολομέλειας της EurEau για την καινοτομία στον ευρωπαϊκό τομέα νερού θα παρουσιαστεί, από τον κ. Μάρκο Σκληβανιώτη, σύμβουλο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και εκπρόσωπό της στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, το Πληροφοριακό Σύστημα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την Παρακολούθησης της Ποιότητας Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης της Επικράτειας. Η παρουσίαση θα γίνει, αφού η EurEau , έκρινε ότι πρόκειται για μία πρωτοποριακού χαρακτήρα πρωτοβουλία, ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αναπτυξιακό πρόσημο που θα έπρεπε να παρουσιασθεί και να συζητηθεί στη διάσκεψη της Ολομέλειας.

Η σημαντική αυτή αναγνώριση της πρωτοβουλίας της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια, καθώς το Πληροφοριακό Σύστημα αποτελεί ένα κομμάτι της υλοποίησης ενός φιλόδοξου διαδικτυακού εργαλείου που θα είναι ένα Ολοκληρωμένο Εργαλείο Αποτύπωσης και Διαχείρισης των Υποδομών Νερού. Το εργαλείο αυτό θα είναι ένα εθνικό σύστημα που θα αποτυπώνει σε επίπεδο GIS όλες τις υποδομές νερού και τα χαρακτηριστικά τους καθώς και οικονομικά στοιχεία και στοιχεία που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store