Περιφερειακή συνάντηση των Δ.Ε.Υ.Α. της Κεντρικής Μακεδονίας

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 12:11

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη περιφερειακή συνάντηση των στελεχών των Δ.Ε.Υ.Α. της Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και την οργανωτική υποστήριξη της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας – Χορτιάτη. Στην έναρξη χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας- Χορτιάτη Χρήστος Μπουτσιβάρης.

Η θεματολογία της συνάντησης περιελάμβανε ενημέρωση για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ένωσης και κυρίως για το κομμάτι της Συγκριτικής Αξιολόγησης των Δ.Ε.Υ.Α. , καθώς και για τις Ενεργειακές Κοινότητες, το νέο αυτό θεσμό που αποτελεί για τις Δ.Ε.Υ.Α. προοπτική για την μείωση του ενεργειακού τους κόστους το οποίο παραμένει υψηλό και αποτελεί μόνιμη απειλή για τη βιωσιμότητά τους. Η ενημέρωση έγινε από τον Λευτέρη Σφυρή, στέλεχος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, αφού τόνισε την ανάγκη όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. να συμμετάσχουν στο Σύστημα Συγκριτικής Αξιολόγησης της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για να βελτιώσουν την λειτουργία τους, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την ενδυνάμωση και τον εκσυγχρονισμό των Δ.Ε.Υ.Α. με στόχο, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος και της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, να περάσουν στην νέα εποχή, υπηρετώντας τις τοπικές κοινωνίες και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Η Γενική Δ/ντρια της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ‘Ολγα Κοτσελίδου αναφέρθηκε συνοπτικά στις θεσμικές εξελίξεις στον τομέα του νερού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας ότι στόχος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. είναι να κάνουν οι Δ.Ε.Υ.Α. ένα βήμα μπροστά και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του τομέα τους. Η συζήτηση που ακολούθησε ανέδειξε τα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τις Δ.Ε.Υ.Α. όπως επενδύσεις, ενεργειακό κόστος, εργασιακά ζητήματα, υποστελέχωση κ.λ.π.

Κλείνοντας, όλοι συμφώνησαν ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. ως φορείς με αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο έχουν τη θεσμική υποχρέωση να βελτιώνονται συνεχώς, ανταποκρινόμενες στην απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για καθαρό και υγιεινό νερό.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store