Αναθεώρηση της Οδηγίας 98/83

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 13:11

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. επήλθε συμφωνία γενικής προσέγγισης αναφορικά με την αναθεώρηση της Οδηγίας 98/83 για την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται θετική σε γενικές γραμμές, παρότι θα μπορούσαν να γίνω περαιτέρω βελτιώσεις όσον αφορά στην πρόσβαση των πολιτών στο πόσιμο νερό σε σχέση και με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 6 (καθαρό Νερό και αποχέτευση για όλους) του ΟΗΕ όπως επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος που εκπροσώπησε τη χώρα μας.

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που συμμετέχει ενεργά σε ad hoc Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, και παρακολουθεί τη διαδικασία αναθεώρησης μέσω της EurEau, αξιολογεί ως θετικά στοιχεία της συμφωνίας την επικαιροποίηση των παραμέτρων ποιότητας του πόσιμου νερού ύστερα από 20 χρόνια, την εισαγωγή της υποχρεωτικής εφαρμογής της προσέγγισης που βασίζεται στην εκτίμηση κινδύνου, την σύνδεση και συνέργεια με την Οδηγία-Πλαίσιο 60/2000/ΕΕ, την πρόβλεψη εφαρμογής της εκτίμησης κινδύνου στα οικιακά συστήματα διανομής, την προώθηση της αρχής «Νερό για όλους» σύμφωνα με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 6 και την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού τόσο για θέματα ποιότητας όσο και υδατικής διακυβέρνησης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store