Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος (7 Απριλίου 2020)

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 18:57

Την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν εκτός από τα στελέχη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Όλγα Κοτσελίδου, Λευτέρης Σφυρής, Μάρκος Σκληβανιώτης), ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης και στελέχη από Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας που ασχολούνται με τον έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού και των λυμάτων, καθώς και αντίστοιχα στελέχη από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Στην συνάντηση έγινε ανταλλαγή εμπειριών για την λειτουργία των επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, λειτουργία που διασφαλίζει την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη παροχή καθαρού και υγιεινού νερού στους πολίτες της χώρας μας. Συζητήθηκαν εκτενώς οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Υπουργείου Υγείας που αφορούν το πόσιμο νερό και την διαχείριση των λυμάτων και οι οποίες αποτελούν βάση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από τις επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης της χώρας μας.
Σημαντικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την συζήτηση είναι ότι το πόσιμο νερό είναι ασφαλές με την γενικά εφαρμοζόμενη πρακτική απολύμανσης. Τα λύματα δεν συνιστούν κίνδυνο μετάδοσης του υιού στο βαθμό που τα μέχρι τώρα ευρήματα από διεθνείς μελέτες δεν αφορούν ενεργούς ιούς, αλλά τμήματα αυτών (RNA) που δεν μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια. Επισημάνθηκε, ωστόσο, η ανάγκη σχολαστικής τήρησης των μέτρων προσωπικής υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται για τους εργαζόμενους στα δίκτυα αποχέτευσης και ΕΕΛ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store