Τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 18:32

Την Τρίτη 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης.

Κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η μείωση της εισπραξιμότητας των Δ.Ε.Υ.Α. μετά την υγειονομική κρίση. Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προς την κατεύθυνση της στήριξης των Δ.Ε.Υ.Α. για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση. Από τις παρεμβάσεις και την ανταλλαγή απόψεων προέκυψε ότι η μείωση της εισπραξιμότητας είναι σημαντική με αποτέλεσμα πολλές Δ.Ε.Υ.Α. και ιδίως οι μικρές Δ.Ε.Υ.Α. να έχουν σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας με απρόβλεπτες επιπτώσεις στην λειτουργία τους.

Αποφασίσθηκε να γίνει παρέμβαση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ώστε οι Δ.Ε.Υ.Α. να ενταχθούν άμεσα στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους, να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στην ύδρευση και αποχέτευση ώστε να ωφεληθεί η κοινωνία που δοκιμάζεται από την πανδημία, και να ζητηθεί η βελτίωση των όρων της οικονομικής ενίσχυσης των Δ.Ε.Υ.Α. από τους οικείους Δήμους μέσω των ΚΑΠ που νομοθετήθηκε πρόσφατα ώστε να μπορέσουν όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση. Επίσης, αποφασίσθηκε να ενισχυθεί η επικοινωνιακή καμπάνια των Δ.Ε.Υ.Α. και της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να αναδειχθεί το ζωτικής σημασίας έργο τους και η συμβολή τους στην στήριξη της κοινωνίας στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store