Ψηφιακή εκδήλωση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 22:34

Ψηφιακή εκδήλωση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού

Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ψηφιακή εκδήλωση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στην αξία του νερού. Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 135 στελέχη και εκπρόσωποι από 60 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας και την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, είχε ως κεντρικό της θέμα την νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης (2184/2020/ΕΕ).

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κων. Αραβώσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου, η Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.ΥΔ.Α.Π. κ. Θ. Βαρβαρίγου και Χ. Σαχίνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Αν. Αμανατίδης.

Στην εκδήλωση, για την νέα Οδηγία μίλησαν η κ. Β. Καραούλη, Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας και η κ. Χρ. Κοτσιφάκη, Προϊσταμένη Επεξεργασίας και Ελέγχου Ποιότητας Νερών της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Η κ. Καραούλη αναφέρθηκε στην εναρμόνιση της νέας Οδηγίας με το εθνικό Δίκαιο, ενώ η κ. Κοτσιφάκη έδωσε έμφαση στις προκλήσεις και προοπτικές των Δ.Ε.Υ.Α. από την νέα Οδηγία.

Και από τις δύο ομιλήτριες τονίσθηκε ότι η νέα Οδηγία με τις αλλαγές που ενσωματώνει, και οι οποίες απορρέουν από τις εξελίξεις στην επιστήμη και την κοινωνία, δημιουργεί ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού, υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση της ποιότητας του πόσιμου νερού εισάγοντας όλους τους παράγοντες της αλυσίδας υδροδότησης που την επηρεάζουν και προωθεί τη χρήση του νερού της βρύσης. Στο νέο αυτό πλαίσιο καλούνται να προσαρμοσθούν όλες οι επιχειρήσεις ύδρευσης και άρα και οι Δ.Ε.Υ.Α.

Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη εδώ https://www.youtube.com/watch?v=bFDhZ3Y3Edc

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store