Ψηφιακή Ημερίδα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την παρουσίαση των αλλαγών στον Ν. 4412/2016

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 10:18

Την Τρίτη 27 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ψηφιακή ημερίδα που διοργάνωσε η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με πρωτοβουλία της Τεχνικής της Επιτροπής με θέμα τον νόμο 4782/2021 για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 240 στελέχη από 70 Δ.Ε.Υ.Α. και 4 Δήμους. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης ο οποίος εξέφρασε την ευχή το νέο θεσμικό πλαίσιο να συμβάλει στην ταχύτητα, τη διαφάνεια και την ποιότητα των δημόσιων συμβάσεων. Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. τόνισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό για τις Δ.Ε.Υ.Α. διότι τα τεχνικά τους προγράμματα ενόψει και της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 περιλαμβάνουν πληθώρα έργων που θα εκτελεσθούν με βάση τις νέες διατάξεις. Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι η ενημέρωση των στελεχών των Δ.Ε.Υ.Α. είναι απαραίτητη, αφού θα συμβάλλει στην ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του νέου νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Τον ν. 4782/2021 ανέλυσαν εκτενώς σε σχέση και με τον ν. 4412/2016 ο κ. Στέλιος Σπύρου, Τεχνικός Δ/ντής της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών (έργα και μελέτες) και η κ. Άννα Ζαχίδου, Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας (προμήθειες και υπηρεσίες), μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Το επόμενο βήμα θα είναι η σύνταξη από την Τεχνική Επιτροπή της Ένωσης Οδηγού για τις δημόσιες συμβάσεις που θα έχει ως στόχο την ενημέρωση και υποβοήθηση των Δ.Ε.Υ.Α.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την μαγνητοσκόπηση της ημερίδας https://www.youtube.com/watch?v=V3stvma8OdI

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ