Ημερίδα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την παρουσίαση της νέας Οδηγίας για το Πόσιμο Νερό (26/5/2021)

Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 14:38

Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ψηφιακή ημερίδα που διοργάνωσε η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με θέμα τη νέα Οδηγία της Ε.Ε. 2184/2020 για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Στην ημερίδα συμμετείχαν 105 στελέχη και εκπρόσωποι από 60 Δ.Ε.Υ.Α., την Ε.Υ.Α.Θ. και την Ε.ΥΔ.Α.Π., καθώς και από 19 Δήμους της χώρας μας.

Τα θέματα της ημερίδας την οποία προλόγισε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και συντόνισε ο δρ. Μάρκος Σκληβανιώτης, υπεύθυνος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, ανέπτυξαν τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ως εξής:

- Χριστίνα Κοτσιφάκη, Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων : Οι πολιτικές επιλογές της νέας Οδηγίας και τα γενικά άρθρα
- Κώστας Ζαμπέτογλου, Ε.Υ.Α.Θ. : Προσέγγιση βάσει εκτίμησης κινδύνου για την ασφάλεια του πόσιμου νερού
- Σοφία Καραβάκα, Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας: Αλλαγές στις παραμέτρους
- Κωνσταντίνα Τυροπάνη, Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας : Υγειονομικές απαιτήσεις για τα υλικά σε επαφή με το πόσιμο νερό-Παρακολούθηση

Η νέα Οδηγία για την ποιότητα του πόσιμου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης αποτελεί μία σημαντική θεσμική εξέλιξη στον τομέα διαχείρισης των υδατικών πόρων, αφού με τις αλλαγές που ενσωματώνει, και οι οποίες απορρέουν από τις εξελίξεις στην επιστήμη και την κοινωνία, δημιουργεί ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού και υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση της ποιότητας του πόσιμου νερού εισάγοντας όλους τους παράγοντες της αλυσίδας υδροδότησης που την επηρεάζουν και προωθώντας τη χρήση του νερού της βρύσης. Στο νέο αυτό πλαίσιο καλούνται να προσαρμοσθούν όλες οι επιχειρήσεις ύδρευσης και άρα και οι Δ.Ε.Υ.Α.

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. εκπροσωπώντας και την ΚΕΔΕ, συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας που θα λειτουργήσει στο Υπουργείο Υγείας για την ενσωμάτωση της νέας Οδηγίας στην εθνική νομοθεσία. Η ενσωμάτωση θα γίνει μέχρι το 2023.

Το Πληροφοριακό Σύστημα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την ποιότητα του πόσιμου νερού θα προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις της νέας Οδηγίας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την μαγνητοσκόπηση της ημερίδας: https://www.youtube.com/watch?v=vPsy9UlHAas

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store