Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. 14/2/2022

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 09:54

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με αποκλειστικό θέμα τις υπέρογκες αυξήσεις του τιμολογίου του ρεύματος που καθιστούν μη διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. και απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αποφάσισε να εντείνει τον θεσμικό διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία, να εκδώσει Ανακοίνωση με την οποία να εκφράζει την αγωνία του για την άρνηση της Πολιτείας να αποδεχθεί τις δίκαιες και ορθολογικές λύσεις που προτείνει η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. και να προειδοποιεί ότι εφόσον οι θεσμικές της προσπάθειες δεν τελεσφορήσουν σ΄ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα κλιμακώσει τις ενέργειές της με την συμμετοχή, την στήριξη και την υποστήριξη των Δ.Ε.Υ.Α. - μελών της με άμεσο και προφανή στόχο να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά τους προς όφελος του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και των πολιτών της χώρας μας.
Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει στις Δ.Ε.Υ.Α. να δώσουν στο θέμα του ενεργειακού κόστος την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα, να συζητήσουν εκτενώς το θέμα του ενεργειακού τους κόστους στα Δ.Σ. τους τα οποία να εκδώσουν ανάλογες με την ανακοίνωση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ανακοινώσεις , και να ενημερωθούν τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια, καθώς και οι τοπικοί βουλευτές και οι ΠΕΔ.
Τέλος, η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα ζητήσει την συνδρομή της ΚΕΔΕ και θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα περί τα τέλη Μαρτίου.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store