Περιφερειακή συνάντηση των Δ.Ε.Υ.Α. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το ενεργειακό κόστος (16/5/2022, Καβάλα)

Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 13:49

Τη Δευτέρα 16 Mαϊου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Καβάλα, στην Μεγάλη Λέσχη, η περιφερειακή συνάντηση των Δ.Ε.Υ.Α. Αν. Μακεδονίας - Θράκης που συνδιοργάνωσαν η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας με βασικό θέμα τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α.

Στη συνάντηση, την κεντρική τοποθέτηση έκανε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας - Θράκης Βασίλης Μαυρίδης, Δήμαρχος Ορεστιάδας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας Απόστολος Χρόνης, τα στελέχη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και οι Πρόεδροι και τα στελέχη των εννέα Δ.Ε.Υ.Α. που συμμετείχαν στην περιφερειακή συνάντηση.
Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., αφού τόνισε ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. δέχονται αυτό το διάστημα αδικαιολόγητη θεσμική επίθεση, ανέφερε ότι πρώτη η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ως θεσμικός φορέας ανέδειξε το ζήτημα του ενεργειακού κόστους στον δημόσιο διάλογο, και ανέπτυξε αναλυτικά στο σύνολο των ενεργειών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προς την κατεύθυνση της δρομολόγησης λύσεων για το ενεργειακό πρόβλημα των Δ.Ε.Υ.Α., επικεντρώνοντας στο αίτημα για κάλυψη του υπέρογκου κόστους στους λογαριασμούς των Δ.Ε.Υ.Α. εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Σεπτέμβρη του 2021 έως σήμερα το οποίο δεν είναι διαχειρίσιμο, και στη χρηματοδότηση των Δ.Ε.Υ.Α. από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για δράσεις εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας ώστε να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.
Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι εξετάζεται ήδη η δυνατότητα προσφυγής των Δ.Ε.Υ.Α. στη δικαιοσύνη εφόσον δεν τελεσφορήσουν οι παρεμβάσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στα συναρμόδια για το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. Υπουργεία.
Οι παρόντες Δήμαρχοι και Πρόεδροι, αλλά και τα στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α. εξέφρασαν την αγωνία τους για τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. και ζήτησαν από την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. να εντείνει τις πρωτοβουλίες της σε συνεργασία και με την ΚΕΔΕ ώστε να δοθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ενότητα των Δ.Ε.Υ.Α. και η αποφασιστικότητα να διεκδικήσουν με τον συντονισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. λύσεις που θα συμβάλλουν στην μετάβασή τους στην νέα εποχή.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store