Διημερίδα: "Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Ευφυών Εφαρμογών Παρακολούθησης Λειτουργίας και Αειφόρου Ενεργειακής Διαχείρισης Δικτύων Ύδρευσης" (Πάτρα, 3-4/5/2023)

Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 10:38

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή από στελέχη Δ.Ε.Υ.Α. και επιστήμονες πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαϊου στην Πάτρα (Αρχαιολογικό Μουσείο) διημερίδα με αντικείμενο κυρίως την παρουσίαση της πλατφόρμας PerΜaneΝt που είναι μια ολοκληρωμένη Πλατφόρμα ευφυών εφαρμογών για την παρακολούθηση της λειτουργίας και Αειφόρου Ενεργειακής Διαχείρισης Δικτύων Υδρευσης στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και οι Δ.Ε.Υ.Α. προσκλήθηκαν να πάρουν μέρος στη διημερίδα από τη ΔΕΥΑ Πάτρας που συμμετείχε ως εταίρος και τελικός χρήστης στο πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΚΑΠΕ και η Intrakom.

Η διημερίδα πέρα από την παρουσίαση της πλατφόρμας, επικεντρώθηκε στην αλληλεπίδραση νερού και ενέργειας με στόχο την εξοικονόμησή τους, ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο το τελευταίο διάστημα μια που οι Δ.Ε.Υ.Α. επιχειρούν να σχεδιάσουν και να οικοδομήσουν την ενεργειακή τους αυτάρκεια με όλες τις δυσκολίες που ο στόχος αυτός συνεπάγεται.
Από τη διημερίδα αναδείχθηκε η συστηματική ενασχόληση των Δ.Ε.Υ.Α. με ζητήματα εξοικονόμησης πόρων με έμφαση φυσικά στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Οι παρουσιάσεις τόσο από τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας για τον ολοκληρωμένο ενεργειακό της σχεδιασμό όσο και από τις Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας (παρουσίαση master plan) και Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών (παρουσίαση του νέου σύγχρονου διυλιστηρίου της επιχείρησης) ανέδειξαν τον δυναμισμό και τις προοπτικές των επιχειρήσεων με απαραίτητη προϋπόθεση την ενδυνάμωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό και ιδίως με επιστημονικό προσωπικό.
Η διημερίδα τεκμηρίωσε την άποψη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ότι στις μεγάλες σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις του τομέα υδάτων οι Δ.Ε.Υ.Α. μπορούν να ανταποκριθούν, επιλέγοντας την συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, παρέχοντας και αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουν συγκεντρώσει στα 40 και πλέον χρόνια της λειτουργίας τους, και αναπτύσσοντας ευφυή εργαλεία, με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, εργαλεία που δίνουν βιώσιμες λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα του τομέα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store