Περιφερειακή συνάντηση των Δ.Ε.Υ.Α. της Θεσσαλίας με πρωτοβουλία της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Λάρισα, 19/2/2016)

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 11:52

Πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα στις 19/2 Περιφερειακή συνάντηση των Δ.Ε.Υ.Α. της Θεσσαλίας με πρωτοβουλία της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Στην συνάντηση συμμτείχαν στελέχη από 15 Δ.Ε.Υ.Α. σε σύνολο 19 Δ.Ε.Υ.Α. που λειτουργούν στη Θεσσαλία. Μάλιστα οι περισσότερες Δ.Ε.Υ.Α. συμμετείχαν με περισσότερους από έναν εκπροσώπους (σύνολο συμμετοχών: 35 άτομα). Από την Ο.Ε. συμμετείχαν εκτός από τον Απόστολο Μπαλογιάννη, Γενικό Δ/ντή της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Γενικός Δ/ντής Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας και ο Γιάννης Χρήστογλου, Γενικός Δ/ντής Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης.

Αφού έγινε η παρουσίαση των τριών Δ.Ε.Υ.Α. (Δ.Ε.Υ.Α. Αγιάς, Καρδίτσας, Λάρισας) κι αφού εκ μέρους της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η 'Ολγα Κοτσελίδου, Γενική Δ/ντρια της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Δ.Ε.Η., προσλήψεις, αναθεώρηση ν. 1069/80) έγινε εκτενής συζήτηση που επικεντρώθηκε στα τρέχοντα προβλήματα και ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. στην καθημερινή λειτουργία τους. Κυρίαρχα θέματα αναδείχθηκαν τα θέματα της υποστελέχωσης των Δ.Ε.Υ.Α. και του ελέγχου των Δ.Ε.Υ.Α. από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέλυσε τις παρεμβάσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προς την ηγεσία του Ελεγκτικού. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα συνεχίσει τις προσπάθειές της ώστε να εξομαλυνθεί ο έλεγχος και να τηρείται κατά τη διενέργειά του το λογιστικό που διέπει τις Δ.Ε.Υ.Α. (καθώς και ο ν. 1069/80) και όχι το δημόσιο λογιστικό όπως απαιτούν κάποιοι Επίτροποι κατά παράβαση απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού το 2011.

Παραπέρα, αναδείχθηκε και το θέμα των συνεργασιών μεταξύ των Δ.Ε.Υ.Α. και των συνεργειών τις οποίες καλό θα ήταν να εξετάσουν οι Δ.Ε.Υ.Α. ώστε με αυτόν τον τρόπο να διαχειρισθούν αποτελεσματικότερα τρέχοντα ζητήματα, να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και να αμβλύνουν τις δυσλειτουργίες που προέρχονται από τις σοβαρές ελλείψεις τακτικού προσωπικού. Επίσης, τονίσθηκε η ανάγκη να υπάρχει μεταξύ των Δ.Ε.Υ.Α. ενιαία γραμμή και κοινή αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων με βάση τις συστάσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που αποτελεί ένα "δίχτυ προστασίας" των Δ.Ε.Υ.Α. Η κατά μόνας διαχείριση των σοβαρών θεμάτων όπως αποδείχθηκε επανειλημμένα στο παρελθόν, αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική δύναμη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και φέρνει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Η Περιφερειακή συνάντηση κρίνεται ως θετική παρόλο που δεν είχε συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη (είχαν προετοιμασθεί εισηγήσεις, αλλά τα μέλη της Ο.Ε. δεν μπόρεσαν να έλθουν στην Λάρισα λόγω των αγροτικών μπλόκων). Η μεγάλη συμμετοχή έδωσε την ευκαιρία στους συναδέλφους να γνωρισθούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις. Ως προς αυτόν τον στόχο η Περιφερειακή συνάντηση των Δ.Ε.Υ.Α. της Θεσσαλίας πέτυχε 100%.

Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν Περιφερειακές συναντήσεις με πρωτοβουλία της Οικονομικής Επιτροπής στη Μακεδονία και την Κρήτη.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store