Σωτ. Μαλλιαρός: Αυτοί είναι οι στόχοι της ΔΕΥΑ Θάσου

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 23:49

Για τους στόχους, τα έργα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου κάνει λόγω σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο Σωτήρης Μαλλιαρός.

Ποιος είναι ο στόχος σας ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου;

 

Σε χωριά και οικισμούς τα οποία υδροδοτούνται από φυσικές πηγές υπάρχει μεγάλη ανομβρία. Ο στόχος μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα με γεωτρήσεις. Γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε επί ποδός σε όλα τα σημεία που χρειάζεται με το Γεωλόγο μας ψάχνοντας να βρούμε υδροφόρο στρώμα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο έτοιμα σημεία. Το πρώτο είναι ο λιμένας και το δεύτερο είναι τα Κοίνυρα.

Επίσης,  έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία γεωτρήσεων καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στις περιοχές Αστρίδα και Αλυκή.

 

Ποιες είναι οι βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;

 

Το λίγο διάστημα που βρίσκομαι στη ΔΕΥΑ Θάσου έχω διαπιστώσει ότι στις υπάρχουσες γεωτρήσεις η στάθμη κατεβαίνει με ταχείς ρυθμούς. Θέλω να επισημάνω ότι στο μέλλον θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα και ότι πρέπει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και το Κράτος να το επιλύσουμε.

Τα περισσότερα δίκτυα είναι πεπαλαιωμένα και έχουμε καθημερινές διαρροές. Προσπαθούμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και να περισώσουμε ότι μπορούμε.

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν θα πρέπει το νερό να χρησιμοποιείται για άσκοπη σπατάλη. Φέτος θα κάνουμε εκστρατεία ενημέρωσης για να καταλάβει ο κόσμος ότι το νερό είναι δυσεύρετο κάτι το οποίο δεν είναι κατανοητό από όλους.

Επιπλέον, με το μικρό προσωπικό της ΔΕΥΑΘ, προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε σε όλο το νησί τα κομμάτια που έχουν ακόμα αμίαντο, με πλαστικές σωλήνες και να φροντίσουμε για τη στεγανότητα ώστε να μην υπάρχουν διαρροές.

 

Πως φροντίζετε για την ποιότητα του νερού;

Γίνονται κατάλληλες μετρήσεις κάθε 15 μέρες και τα δείγματα αυτών στέλνονται στο Χημείο του Κράτους για έλεγχο. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί καποιο πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει αύξηση στις χημικές ουσίες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store