Δ. Παζαΐτης: Αυτά είναι τα έργα και οι στόχοι της ΔΕΥΑ Τρικάλων

Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 22:19

Για τους στόχους και τα έργα της ΔΕΥΑ Τρικάλων κάνει λόγο ο προεδρος της, Δημήτρης Παζαΐτης σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr.

Δείτε αναλυτικά:

 

Kύριε Παζαΐτη, ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τρικάλων;

Οι στόχοι που έχουμε στη ΔΕΥΑ Τρικάλων είναι η ιεράρχηση μέτρων, οι σωστές επενδύσεις,ο πλήρης έλεγχος της ποσότητας νερού που διατίθεται και καταναλώνεται καθώς και η διατήρηση της ποιότητας του νερού. Επιπλέον, στόχος είναι να γίνουν επεκτάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, η εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής για ευπαθείς ομάδες και η ολοκλήρωση των έργων στις καθορισμένες προθεσμίες. Σημαντικό είναι επίσης το επίπεδο υπηρεσιών των χωριών να γίνει εφάμιλλο της πόλης σε δικαιώματα και υποχρεώσεις. 

 

Ποια έργα έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα;

 Υπάρχει σημαντικό πρόγραμμα έργων και μελετων συνεχιζόμενο και νέο.Ενδεικτικά σας αναφέρω την αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού με χαλυβδοσωλήνα στην Νταπια,Τον τροφοδοτικό αγωγό προς Κρηνιτσα-Παλαιοπυργο,τη βελτίωση υδροδότησης της κοινότητας Γενεσιου,τις τμηματικές επεκτάσεις των δικτύων ομβρίων και ακαθάρτων σε διάφορα σημεία της πόλης και συνοικίες,το δίκτυο ακαθάρτων Ριζαριου, το δίκτυο αποχέτευσης  Σωτήρας,περιφράξεις αντλιοστασίων,συντήρηση υδατοπυργων,νέες γεωτρήσεις,αντικατάσταση παλαιού δικτύου,αποκατάσταση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων.

 

Πώς διασφαλίζετε την ποιότητα του νερού; Θεωρείτε ότι γίνετε σπάταλη στη χρήση του;

Η ποιότητα διασφαλίζεται μέσω αυστηρών ελέγχων καθώς και πρόσθετη πιστοποίηση που δίνει έμφαση στην διαχείριση κινδύνων που προκύπτουν στην εργαστηριακή διαδικασία. Επιπλέον, λαμβάνονται προληπτικά μέτρα ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα λάθους στα αποτελέσματα των αναλύσεων. Έχει ξεκινήσει πιλοτικά το υδατικό ισοζύγιο οπότε θα γνωρίζουμε αν η κατανάλωση αντιστοιχεί στην ποσότητα που τιμολογείται. Για την οικιακή κατανάλωση πιστεύω πως ο κόσμος συνειδητοποιεί την αξία του νερού στην ζωή του και αντιλαμβάνεται πως πρέπει να περιορισθεί η σπατάλη του!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store