Σ. Μήτσης -ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλειας του νερού

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 09:21

Παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας και Αντιδημάρχου κ. Σωτηρίου Μήτση και του Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ADT – ΩΜΕΓΑ Α.Τ.Ε για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ασφάλειας του νερού του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η υλοποίηση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας αποτελεί ένα από τα προβλεπόμενα μέτρα του Διαχειριστικού Σχεδίου Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου σε εναρμόνιση με την Οδηγία 98/93/ΕΚ περί πόσιμου νερού στην Ελλάδα. Στοχεύει δε στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο δίκτυο διανομής του πόσιμου νερού, μέσω ελαχιστοποίησης παρουσίας ρυπαντών –ειδικά στην πηγή του- σωστής επεξεργασίας του ύδατος και σωστής διανομής στα δίκτυα ύδρευσης. Υιοθετώντας την αρχή των «πολλαπλών φραγμάτων», αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση της ποιοτικής διαχείρισης του ύδατος από την πηγή ως τον καταναλωτή και εστιάζει στην ανάγκη εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Όπως δήλωσε στην aftodioikisi.gr o Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας κ. Σωτήριος Μήτσης:

«Η πολιτική, που από την ανάληψη των καθηκόντων μας εφαρμόζουμε στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, είναι πολιτική ποιοτικής αναβάθμισης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη υπογραφή υλοποίησης του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, που στόχο έχει την ολοκληρωμένη οργάνωση και συστηματικοποίηση ορθών πρακτικών σε όλα τα στάδια διαχείρισης του νερού από το σημείο υδροληψίας ως την βρύση του κάθε δημότη. Μέσα από τις προβλεπόμενες τακτικές εργαστηριακές αναλύσεις καθώς και μέσα από την ανάπτυξη μεθόδων αξιολόγησης και διαχείρισης του κινδύνου, η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας με το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού υλοποιεί εγγυημένη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό και διασφαλίζει ποιότητα στην καθημερινή διαβίωση».

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store