Δ.Λαζαρίδου: Τα έργα της ΔΕΥΑΝ αυτόν τον καιρό είναι πολλά & πολύ χρήσιμα

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 10:13

Για τα εν εξελίξει έργα στη Νάουσα και την κατασκευή ενός νέου αγωγού μίλησε στην aftodioikisi.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νάουσας, Δέσποινα Λαζαρίδου.

Συγκεκριμένα:

-κ. Λαζαρίδου, πληροφορηθήκαμε για ένα σημαντικό έργο για το οποίο υπογράψατε σύμβαση και έχει να κάνει με την κατασκευή αγωγού

Βεβαίως, ξεκινάει από τη ΔΕΥΑΝ η κατασκευή του αγωγού από την Τ.Κ. Γιαννακοχωρίου προς την Τ.Κ. Μαρίνας. Το έργο, είναι προϋπολογισμού 425.000 ευρώ και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας.

 

-Θα θέλατε να μου πείτε σε τι θα ωφελήσει αυτό το έργο;

Αφορά την κατασκευή ενός βαρυτικού αγωγού που με φυσική ροή. Θα μεταφέρει αποκλειστικά το πλεονάζον νερό από τη δεξαμενή του Γιαννακοχωρίου στον υδατόπυργο της Μαρίνας, ώστε να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η άντληση με γεώτρηση πόσιμου νερού για την κάλυψη των αναγκών του οικισμού. Με τη σημαντική αυτή παρέμβαση λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα της Μαρίνας, χωρίς να επηρεάζεται το νερό του Γιαννακοχωρίου, αφού χρησιμοποιούνται οι υπερχειλίσεις της δεξαμενής.

 

-Πότε θα ξεκινήσει το έργο;

Η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφτηκε τον προηγούμενο μήνα. Το έργο ξεκινά άμεσα (από το νέο χρόνο) και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

 

-Μιλήστε μου λίγο για τα έργα της ΔΕΥΑΝ

Τα έργα της ΔΕΥΑΝ αυτόν τον καιρό είναι πολλά και πολύ χρήσιμα για τις τοπικές κοινότητες του κάμπου της Νάουσας (βιολογικός καθαρισμός, εξωτερικοί αγωγοί σύνδεσης με τον βιολογικό, υδατόπυργος Επισκοπής, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων Κοπανού και Χαρίεσσας κ.ά.). Σε συνδυασμό με το έργο ενίσχυσης της υδροδότησης στο Ροδοχώρι, λύνουν σοβαρά χρόνια προβλήματα των κατοίκων τους. Εμείς συνεχίζουμε δυνατά και αποφασιστικά με το έργο για την εξάλειψη της θολότητας του νερού της Νάουσας και τη λειτουργία του νέου δικτύου, για να κλείσουμε οριστικά δύο τεράστιες πληγές στην πόλη.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store