Γ. Βακόνδιος -ΔΕΥΑ Σύρου: Σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 23:14

Νέα έργα βελτίωσης της ποιότητας του παρεχόμενου νερού προς τους δημότες της Σύρου προωθεί η Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του νησιού. H aftodioikisi.gr μίλησε με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Σύρου, κ. Γιώργο Βακόνδιο, ο οποίος έδωσε κάποιες λεπτομέρειες.

κ. Βακόνδιε, πείτε μας για αυτά τα σημαντικά έργα που προωθούνται στο νησί

Προχωράμε, μεταξύ πολλών άλλων, σε δυο σημαντικές παρεμβάσεις. Με αποφάσεις του ΔΣ εγκρίθηκε η μελέτη “Προμήθεια φίλτρων μετεπεξεργασίας πόσιμου νερού εργοστασίου αφαλάτωσης”προϋπολογισμού 340.000 ευρώ και η μελέτη “Αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού εργοστασίου αφαλάτωσης Ερμούπολης” προϋπολογισμού 138.880 ευρώ”.

 

Σε τι αποσκοπούν αυτά τα έργα;

Τα παραπάνω δύο έργα αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου νερού στο εργοστάσιο της αφαλάτωσης, τόσο κατά το τελικό στάδιο της επεξεργασίας του (προσθήκη χημικών ρύθμισης pH και σκληρότητας), όσο και στο δίκτυο μεταφοράς του νερού προς την πόλη.

 

Με απλά λόγια, καλύτερη ποιότητα νερού προς τον κόσμο…

Ναι, βεβαίως. Αυτά τα δυο έργα θα δώσουν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στο παρεχόμενο νερό προς τους δημότες. Ειδικότερα, η παρούσα μελέτη αφορά την προμήθεια φίλτρων εμπλουτισμού νερού αφαλάτωσης τύπου Drintec και αναμίκτη διοξειδίου του άνθρακα, δυνατότητας εμπλουτισμού 5.000 m3/ημέρα αφαλατωμένου νερού που εξέρχεται από το εργοστάσιο αφαλάτωσης Ερμούπολης, με την αντικατάσταση των παλαιών φίλτρων μετεπεξεργασίας (έτος κατασκευής 1987).

 

Πώς θα χρηματοδοτηθούν αυτά τα έργα;

Η αρχική σκέψη ήταν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ αλλά η τελική απόφαση ήταν να υλοποιηθούν με ιδίους πόρους, κάτι που μπορεί να επιταχύνει και τις διαδικασίες.

 

Ανταποκρίνεστε άμεσα στις ανάγκες που δημιουργούνται;

Παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις, έχουμε επιτύχει ένα σφιχτό οργανόγραμμα, λειτουργούμε με δικό μας προσωπικό και ανταποκρινόμαστε σε όποια ανάγκη ανακύπτει, υλοποιώντας παράλληλα, έργα υποδομών. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται και κάποιες προσλήψεις που θα καλύψουν όσα κενά υπάρχουν. Στόχος μας είναι πάντα να παρέχουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στους δημότες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store