Ναούμ Τσιαούσης -Πρόεδρος ΔΕΥΑ Βοΐου: Απαντήσεις για την ποιότητα του νερού

31i gs banner

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 14:41

Ζήτημα με την ποιότητα του νερού στον οικισμό Σιατίστης και Καλονερίου προέκυψε πριν λίγες ημέρες, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ, Ναούμ Τσιαούση αλλά και τον Δήμο Βοΐου να τοποθετούνται σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα.

-Τι συνέβη με το νερό

«Από την ημέρα που ανιχνεύθηκε η χημική ουσία τετραχλωροαιθένιο σε δύο δείγματα νερού στο Καλονέρι και στη Σιάτιστα, έχουν ακολουθήσει εκτεταμένοι επαναληπτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι του νερού, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία για την εν λόγω χημική ένωση. Σε κανένα από αυτά τα νέα δείγματα δεν ανιχνεύθηκε η παρουσία τετραχλωροαιθενίου, σύμφωνα με το διαπιστευμένο εργαστήριο, που διενεργεί τους ελέγχους, ούτε στο Καλονέρι ούτε στη Σιάτιστα και βεβαίως ούτε στη Γαλατινή εξ αρχής».

 

-Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την κατάσταση;

«Την ευθύνη της εποπτείας της κατάστασης που προέκυψε με το πόσιμο νερό σύμφωνα με τη νομοθεσία, την έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Κοζάνης, η οποία εφαρμόζοντας τα συγκεκριμένα αυστηρά πρωτόκολλα που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία είναι η Υπηρεσία, που θα επιτρέψει την πόση του νερού, ανάλογα με τα εργαστηριακά ευρήματα των δειγματοληπτικών ελέγχων».

 

-Τι κινήσεις έκανε η δημοτική Αρχή;

«Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή αποφάσισε ως όφειλε, υπεύθυνα και χωρίς να αποκρύψει οποιοδήποτε στοιχείο να διαχειριστεί την κατάσταση που άπτεται της δημόσιας υγείας των κατοίκων, με τη συνδρομή των αρμόδιων Υπηρεσιών, ως ορίζεται εκ του Νόμου».

 

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Ναούμ Τσιαούσης δήλωσε:

«Προσπαθούμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας να διασφαλίζουμε την ποιότητα του νερού και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με κάθε κόστος. Αυτή τη στιγμή είναι όλα υπό έλεγχο. Όταν έγινε αντιληπτό το πρόβλημα, δράσαμε άμεσα και ενημερώσαμε τον κόσμο. Διανεμήθηκαν εμφιαλωμένα νερά και έγινε έκπλυση του δικτύου με υπερχλωρίωση. Κάνω έκκληση τουλάχιστον στους δημοτικούς συμβούλους που έχουν θέση θεσμική να λειτουργήσουν υπεύθυνα. Αν έχουν κάτι να πουν, τους παρακαλώ να το θέσουν τεκμηριωμένα με στοιχεία, στην ΔΕΥΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κοζάνης αφού φροντίσουν να έχουν σαφή και έγκυρη ενημέρωση, αποφεύγοντας έτσι και την άσκοπη αναστάτωση των πολιτών. Τα θέματα της δημόσιας υγείας δεν προσφέρονται για αντιπολίτευση».

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store