ΔΕΥΑ Κατερίνης-Μπουσνάκης: Εργασίες για πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 12:12

Σε σημαντικές εργασίες εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου και καθαρισμού των υδρευτικών δεξαμενών προέβη η  Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης. Για τη δράση αυτή, αλλά και για όσα σχεδιάζονται στο μέλλον, μίλησε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αστέριος Μπουσνάκης.

-Γιατί κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη δράση;

«Προχωρήσαμε σε αυτή τη δράση το διήμερο 28-29.04.2020, στο πλαίσιο του συντονισμένου σχεδιασμού της, για την αδιάλειπτη υδροδότηση και ποιοτική παροχέτευση με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας στην πόλη της Κατερίνης, καθώς και στο σύνολο των Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων».

-Τι εργασίες έγιναν;

«Αποφρακτικό μηχάνημα σε συνεργασία με προσωπικό της υπηρεσίας προέβησαν σε εκκένωση του συνόλου των τριών δεξαμενών ύδρευσης της Δ.Κ. Κορινού από το νερό, συγκέντρωση και απομάκρυνση των φερτών υλικών και των επικαθίσεων του πυθμένα με ταυτόχρονη πλύση των τοιχωμάτων της δεξαμενής. Στην όλη διαδικασία παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κορινού Ιωάννης Μορθανάσης, ο οποίος είχε την ευθύνη της συνεχούς ενημέρωσης των κατοίκων του Κορινού για τις εργασίες που πραγματοποιούνταν. Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διαδικασία καθαρισμού των δεξαμενών, οι κάτοικοι του Κορινού συνέχιζαν να έχουν παροχέτευση νερού με χαμηλή πίεση με σκοπό την κάλυψη των αναγκών υγιεινής τους».

-Τι ενέργειες θα γίνουν στο μέλλον;

«Σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Κορινού, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η μελέτη και εγκατάσταση διυλιστηρίου νερού στην υδρευτική γεώτρηση της Αγ. Παρασκευής και η μελέτη για την αντικατάσταση της γηράσκουσας υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού».

 

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store