ΔΕΥΑΒΚ - Χρ.Αναγνωστάκου: Σωστή διαχείριση του νερού & διόρθωση του αρχείου υδροληπτών

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 23:56

 Η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας κ. Αναγνωστάκου Χριστίνα ενημερώνει για την προσπάθεια εξυγίανσης και διόρθωσης του αρχείου υδροληπτών της Υπηρεσίας, καλώντας τους καταναλωτές να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των παροχών ύδρευσής τους ενώ παράλληλα, τονίζει ότι πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση του νερού με στόχο τη διασφάλιση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.

 Τι απαιτεί η διαδικασία;

Η αλλαγή στοιχείων της παροχής συνοδεύεται από εγγύηση χρήσης υδρομετρητή (αριθ. απόφ. 114/2015) με χρέωση:

  • 50 € / παροχή, για οικιακή χρήση
  • 300 € / παροχή, για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος,

και η οποία επιστρέφεται μετά από αίτηση του καταναλωτή για διακοπή υδροδότησης ή αλλαγής στοιχείων.

Πού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Υπηρεσία για τις παροχές ύδρευσης ακινήτων που διατίθενται προς ενοικίαση, καθώς βάσει κανονισμού της ΔΕΥΑΒΚ, τυχών οφειλές ύδρευσης εξακολουθούν να υφίστανται και να βαρύνουν και τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, μετά την αποχώρηση του ενοικιαστή. Για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων η Υπηρεσία προτρέπει για έλεγχο οφειλών ύδρευσης, τον ιδιοκτήτη πριν την αποχώρηση του ενοικιαστή και του νέου ενοικιαστή πριν την αλλαγή στοιχείων της παροχής και την εγκατάσταση στο ακίνητο.

Επιπλέον, καλεί εκ νέου τους καταναλωτές όπως τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύδρευσης, κάνοντας χρήση της πρόσφατης και με ευνοϊκότερους όρους απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒΚ (αριθ. απ. 32/2020). Σε αντίθετη περίπτωση, η Υπηρεσία προτίθεται να κάνει χρήση όλων των νόμιμων μέσων προς είσπραξη των οφειλών, καθώς θεωρεί βαθιά άδικο το γεγονός της μη καταβολής των οφειλών από μέρος καταναλωτών, σε σχέση με όλους εκείνους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Τι γίνεται με την κατανάλωση;

Όπως έχει ενημερώσει και με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΒΚ, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που παρατηρήθηκε την φετινή χρονιά, «καλούμε τους αγρότες και καταναλωτές να συνδράμουν στη σωστή διαχείριση του νερού με στόχο τη διασφάλιση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου!»

Σημειώστε, ότι η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας κατανοώντας την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί καταναλωτές αλλά και το γεγονός ότι στην Υπηρεσία έχουν συσσωρευτεί πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές, δημιουργώντας διαχρονική παθογένεια στην εισπραξημότητάς αυτών, με νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ευνοϊκότερους όρους για τους πολίτες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store