Αλ. Χαλκιόπουλος - ΔΕΥΑ Σερρών: Στόχος η ολοκλήρωση μεγάλων έργων

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 23:43

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στέλιο Σπύρου και επιτελείο της Τ.Υ. της δημοτικής επιχείρησης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών κατά τη διάρκεια επιτόπιων επισκέψεων σε 4 υπό εξέλιξη έργα, που είναι το Διυλιστήριο Νερού στον Άγιο Ιωάννη, η κεντρική δεξαμενή νερού στην Άνω Καμήλα, ο υδατόπυργος στον Προβατά και το νέο αντλιοστάσιο ακαθάρτων στο Νοσοκομείο Σερρών.

Η στόχευση της νέας Δημοτικής Αρχής Σερρών του κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη θέτει ως κορυφαία προτεραιότητα τη μέγιστη παραγωγή έργου. Βούληση του Δημάρχου Σερρών είναι η επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων υποδομής.

Σε τι φάση βρίσκονται τα έργα

«Η φάση της υλοποίησης είναι εξίσου σημαντική με εκείνη της ένταξης και της χρηματοδότησης και απαιτείται συνεχής επιτήρηση και επίβλεψη για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος», δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

«Με ταχείς ρυθμούς κατασκευάζεται το Διυλιστήριο Νερού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2021, που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.Πρόκειται για τεράστια επένδυση στη δημόσια υγεία καθώς εγγυάται την παροχή άφθονου και ποιοτικού νερού στους Σερραίους για τις επόμενες δεκαετίες.

Η κεντρική δεξαμενή νερού στην Άνω Καμήλα αναμένεται να παραδοθεί προς το τέλος του έτους.  Η λειτουργία της θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα διακοπής υδροδότησης στις κοινότητες Άνω Καμήλας, Προβατά, Μητρουσίου και Μονοκκλησιάς, οι οποίες θα ενοποιηθούν σε ένα κοινό πυρήνα ύδρευσης. 

Ολοκληρώθηκε, επίσης, η αναβάθμιση του υδατόπυργου στον Προβατά. Εργασίες αναβάθμισης θα εκτελεσθούν στα εξωτερικά δίκτυα όλων των Κοινοτήτων του νέου διευρυμένου Δήμου Σερρών, με ταυτόχρονη εγκατάσταση επιπλέον συστημάτων τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς κατασκευάζεται η δεξαμενή νερού στον Άγιο Ιωάννη. Στην ίδια εργολαβία είναι ενταγμένη και η κατασκευή δεξαμενής νερού στον Ξηρότοπο. Η ολοκλήρωσή τους στο προσεχές χρονικό διάστημα διασφαλίζει απρόσκοπτη υδροδότηση των δύο οικισμών ακόμα και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Έγινε επίσκεψη και στον χώρο κατασκευής του νέου αντλιοστασίου και του νέου καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων στην περιοχή του νοσοκομείου Σερρών και ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών. Κατά τη διάρκεια των επιτόπιων επισκέψεων δόθηκε η δυνατότητα να επισημανθούν ζητήματα τεχνικής φύσης και να προκριθούν συγκεκριμένες λύσεις, ώστε να αποφευχθούν επιμέρους καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα άριστο τεχνικό αποτέλεσμα». 

Γιατί είναι σε προτεραιότητα

«Η ΔΕΥΑΣ υλοποιεί σημαντικά έργα με ισχυρό αποτύπωμα στην ποιότητα ζωής των Σερραίων δημοτών. Η διασφάλιση της ποιότητας κατασκευής σε συνδυασμό με γρήγορους ρυθμούς εκτέλεσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση της ΔΕΥΑΣ. Πολύ σύντομα η νέα Δημοτική Αρχή δρομολογεί την παραγωγή ακόμη περισσότερων έργων τεράστιας σπουδαιότητας».

Τα επόμενα βήματα

"Η ΔΕΥΑΣ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να καταθέσει προτάσεις, που συνολικά προσεγγίζουν τα 60.000.000 ευρώ, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», το ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ αλλά και το ΠΕΠ Κεν. Μακεδονίας".

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store