ΔΕΥΑ: Πώς επηρεάζονται από την ενεργειακή κρίση -Τι λένε οι δήμαρχοι Παγγαίου & Νέστου

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 14:16

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκαναν ο Δήμαρχος Παγγαίου-Φίλιππος Αναστασιάδης αλλά και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης σχετικά με το πώς επηρεάζονται οι ΔΕΥΑ από την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Στο ερώτημα: «Η ενεργειακή αύξηση στις τιμές ρεύματος επιβαρύνει τη λειτουργία της ΔΕΥΑ;», απάντησαν τα εξής:

 

Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης

«Η επιβάρυνση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα προς τη ΔΕΗ γιατί διαφορετικά θα υπάρχουν κυρώσεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο για τη ΔΕΥΑ Παγγαίου, αλλά γενικότερα, για όλη τη χώρα. Για όλες τις ΔΕΥΑ. Δυστυχώς, σε μια απόφαση που είδα του κ. Σκυλακάκη, οι ΔΕΥΑ δεν συμπεριλαμβάνονται στους φορείς που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο. Στήριξη για την ενεργειακή κρίση θα υπάρχει μόνο στους Δήμους από το ΥΠΕΣ, από τώρα και μέχρι το τέλος Απριλίου. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΔΕΥΑ. Η ΚΕΔΕ πίεσε στο συνέδριο. Η δέσμευση ήταν ότι θα ενισχυθούν οι ΔΕΥΑ και οι Δήμοι. Προσωπικά επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσα. Θα πιέσουμε για να συμπεριληφθούν στη στήριξη και οι ΔΕΥΑ».

Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης

Να σημειωθεί, ότι για το ίδιο θέμα, στο ραδιόφωνο της «Πρωινής 93,7» μίλησε και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας: «Με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς, η ΔΕΥΑ Νέστου που πλήρωνε το μήνα για βιολογικό καθαρισμό 12 έως 15.000 ευρώ στη ΔΕΗ, σήμερα πληρώνει για κατανάλωση ρεύματος ενός μήνα ποσό 50.000 ευρώ. Πρέπει κάτι να κάνει το Υπουργείο αλλιώς θα έχουμε δύσκολες εξελίξεις». Ο κ. Μιχαηλίδης, τόνισε ότι -προς το παρόν- έχουν γίνει κάποιες ενέργειες ώστε αυτό το αυξημένο κόστος να μην περνάει στους καταναλωτές. Ο ίδιος ωστόσο επιμένει σε πρόταση για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή, την οποία μάλιστα ο Δήμος έχει καταθέσει.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store