ΔΕΥΑ Πύργου -Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου: «Συνεχίζουμε να εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες μας»

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 15:11

Ακόμη δύο ώριμες μελέτες έργων, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ κατατέθηκαν από την ΔΕΥΑΠ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παίρνοντας το δρόμο προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για την πορεία των διαδικασιών ενημερώθηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος από την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο και τον διευθυντή της υπηρεσίας Νίκο Καλαμπρέζο.

 

Τι αφορούν οι μελέτες;

Οι μελέτες αφορούν στα έργα, «Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού», προϋπολογισμού 5 εκ.ευρώ και «Κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευση στην T.K. Λαστείκων» ύψους περίπου 2,5 εκ. ευρώ. Και τα δύο έργα αφορούν την αποχέτευση, ενώ στον τομέα της ύδρευσης ήδη έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και υλοποιούνται αυτή την περίοδο, σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού.

 

«Νέες διεκδικήσεις»

 «Στην ΔΕΥΑΠ συνεχίζουμε να εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες μας και συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας για τα μεγάλα έργα», τονίζει η πρόεδρος Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου. «Πιστεύουμε ότι θα χρηματοδοτηθούμε και σ’ αυτές τις μελέτες ώστε να γίνουν ακόμη πιο σύγχρονες οι εγκαταστάσεις μας και καλύτερη η εξυπηρέτηση των δημοτών μας». Σημείωσε δε, ότι όσον αφορά στην ύδρευση ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ζωνοποίησης του δικτύου ύδρευσης του Πύργου και αντικατάστασης ηλεκτρονικών υδρομετρητών, ενώ τώρα υλοποιείται η δεύτερη φάση του έργου. Παράλληλα διεκδικείται σθεναρά το έργο που αφορά την ενεργειακή αυτονομία του Βιολογικού μέσω τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάνελ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store