Βασίλης Καραμπίδης -Πρόεδρος ΔΕΥΑ Κιλκίς: «Προχωράμε σημαντικά έργα για εξοικονόμηση νερού & ενέργειας»

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 11:40

Για τις μεγάλες παρεμβάσεις που γίνονται αυτή την περίοδο από την ΔΕΥΑ Κιλκίς μίλησε ο πρόεδρος, Βασίλης Καραμπίδης.

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ

«Προχωράμε σε αντικατάσταση των αγωγών και σε αντικατάσταση των υδρομέτρων αλλά και στην εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος που θα μας βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η αντικατάσταση των αγωγών και η λύση στην απώλεια νερού, θα βοηθήσει τόσο στο ενεργειακό κομμάτι όσο και σε περιπτώσεις υδροκλοπής, οι οποίες δεν είναι εμφανείς. Το εμβληματικό αυτό έργο αποτελείται από 5 υποέργα. Τα 2 αφορούν την αντικατάσταση των αγωγών (α και β φάση) σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κάποιους παράδρομους και σε 36 μεγάλα χωριά του Δήμου. Στην ουσία, καλύπτουμε σε πληθυσμό το 80% του Δήμου. Το επόμενο είναι η προμήθεια ψηφιακών υδρομετρητών σε όλη την πόλη του Κιλκίς. Τα άλλα δυο αφορούν την εγκατάσταση φωτοβολταικών μονάδων σε περιοχές που η κατανάλωση είναι μεγάλη. Εκεί, οι αντλίες, όποτε υπάρχει ήλιος, θα λειτουργούν με το φωτοβολταϊκό».

 ΣΕ ΤΙ ΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ;

«Τα έργα αντικατάστασης αγωγών, έχουν προχωρήσει σε φάση δημοπράτησης. Ήδη έχουμε στείλει πρόσκληση στις αναδόχους εταιρείες για να προχωρήσει η σύμβαση. Και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, όντας έτοιμη, αναμένει τις διαδικασίες για να προχωρήσει. Για την προμήθεια των ψηφιακών υδρομετρητών, αναμένουμε απάντηση τις επόμενες ημέρες. Για τα φωτοβολταικά, η εταιρεία έχει ζητήσει μια παράταση για προμήθεια υλικών και πιστεύουμε ότι μέσα στην Άνοιξη θα έχουμε υλοποίηση του έργου».

ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ;

«Στη ΔΕΥΑΚ προχωράμε αρκετά καλά και προσεκτικά όλες τις διαδικασίες. Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα, αναμένουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα, στην πράξη. Ένα θα σας πω. Ήδη από τις βασικές αλλαγές των δικτύων εντός του Κιλκίς, βλέπουμε σημαντικά αποτελέσματα, ιδίως στο πόσο νερό στέλνουν οι αντλίες. Αποδείχθηκε ότι είχαμε μεγάλες απώλειες».

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store