Ευάγγελος Κούσουλας-πρόεδρος ΔΕΥΑ Δελφών: Τι προσφέρουν τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα

Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 11:43

Στον Δήμο Δελφών, σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση των παλαιών υδρομέτρων, με νέα ψηφιακά από τη Δ.Ε.Υ.Α, με στόχο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, Ευαγ. Κούσουλα, την άμεση καταγραφή καταναλώσεων με απόλυτη αξιοπιστία.

-Τι περιλαμβάνει αυτή η αντικατάσταση και πού γίνονται εργασίες;

«Τα παλαιά υδρόμετρα έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακά νέας τεχνολογίας, σε ποσοστό πάνω από 70%. Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιούνται στις Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας, Γαλαξιδίου, Γραβιάς, Δελφών και Δεσφίνας. Η αντικατάσταση γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών, καθώς η σχετική δαπάνη καλύπτεται από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Τα παλαιά υδρόμετρα που αντικαθίστανται συγκεντρώνονται στην αποθήκη της Δ.Ε.Υ.Α., όπου και θα κρατηθούν για το χρονικό διάστημα που ορίζεται από το νόμο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η καταστροφή τους, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας».

-Τι σημαίνει στην πράξη αυτή η πρωτοβουλία;

«Η Δ.Ε.Υ.Α. αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, επιτυγχάνει με το πέρασμα του χρόνου τον καλύτερο δυνατό έλεγχο σχετικά με την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του νερού. Η αντικατάσταση των υδρομέτρων με νέα ψηφιακά σημαίνει στην πράξη περιορισμό της ανθρώπινης παρέμβασης στην καταγραφή των καταναλώσεων, καθώς και άμεση έκδοση των λογαριασμών, αφενός χωρίς καθυστέρηση και αφετέρου με απόλυτη αξιοπιστία»

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store