ΔΕΥΑ Κορίνθου: Υποβλήθηκαν δύο μεγάλα έργα για χρηματοδότηση

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 17:03

Υποβλήθηκαν από την ΔΕΥΑ Κορίνθου στο πρόγραμμα ‘’ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I’’ του Υπουργείου Εσωτερικών δύο μεγάλα έργα για χρηματοδότηση.

Το πρώτο έργο αφορά «Αποχέτευση και εγκαταστάσεις επεξεργασίας ακαθάρτων Δ.Ε. Τενέας» (Χιλιομοδίου, Αγίου Βασιλείου, Κλένιας) συνολικού προϋπολογισμού 12.228.700,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το έργο θα επιλύσει περιβαλλοντικά προβλήματα που υπάρχουν στις τρείς τοπικές κοινότητες, αλλά ταυτόχρονα μέσα από το παραγόμενο νερό που θα διατίθεται για γεωργική χρήση, θα βοηθήσει τους αγρότες τις περιοχής για να μειώσουν το κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων και έτσι να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.

Το δεύτερο έργο αφορά την «Διαδυκτίωση αγωγών ύδρευσης Δήμου Κορινθίων – Β’ Φάση» συνολικού προϋπολογισμού 8.928.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ , το έργο αυτό αφορά δίκτυα κεντρικών αγωγών ύδρευσης με δύο κλάδους, ο πρώτος κλάδος θα ξεκινάει από τις Αρχαίες Κλεωνές θα τροφοδοτεί τον Άγιο Βασίλειο θα συνδέεται με τα έργα των αγωγών της διαδικτύωσης της πρώτης φάσης στο Χιλιομόδι δίνοντας εναλλακτικά σε όλη την Δημοτική Ενότητα Τενέας νερό και μέσα από αυτόν τον αγωγό. Επίσης θα υπάρξει δίκτυο τροφοδοσίας με νερό από το Χιλιομόδι προς τον οικισμό Κουταλά.

Ο δεύτερος κλάδος θα ξεκινάει από τις Αρχαίες Κλεωνές θα καταλήγει στην Δημοτική Κοινότητα Άσσου τροφοδοτώντας όλη την Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου με νερό και θα συνεχίζει φτάνοντας από εναλλακτική διαδρομή στην Κόρινθο.

Οι δύο αυτοί κλάδοι εκτός από την τροφοδοσία με ποιοτικό πόσιμο νερό της Δημοτικής Ενότητας Τενέας και Δημοτικής Ενότητας Άσσου Λεχαίου θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια όσον αφορά την τροφοδοσία του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων για τις περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων όπως (διακοπές λόγω βλαβών, ηλεκτρικού ρεύματος κ.α.) και θα μειώσει σημαντικά το κόστος

λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης που θα γίνεται κυρίως με φυσική ροή του νερού χωρίς να απαιτείτε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Πνευματικού συνεχίζει ακούραστη το δημιουργικό της έργο, λύνοντας προβλήματα μεγάλα και μικρά που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά βάζουν ταυτόχρονα τα θεμέλια για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του Δήμου Κορινθίων.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store