Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η πράξη «Εμβληματικά Έργα Ύδρευσης ΔΕΥΑ Κιλκίς»

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 12:01

Υπογράφηκε τη Δευτέρα από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πράξης «Εμβληματικά Έργα Ύδρευσης ΔΕΥΑ Κιλκίς», παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και του Υφυπουργού και Βουλευτή Ν. Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 24.862.500€, είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιηθεί ποτέ στο Νομό σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση 57 αντλιοστασίων του δικτύου ύδρευσης και την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου (από αμιαντοσωλήνες) σε 36 οικισμούς του δήμου. Ειδικότερα, η αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης εκτείνεται σε συνολικά 302 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει τους εξής οικισμούς: Γαλλικός, Καμπάνη, Μάνδρες, Πεδινό, Νέα, Σάντα, Άγιος Χαράλαμπος, Αμάραντα, Κορυφή, Αργυρούπολη, Κρηστώνη, Χωρύγι, Σταυροχώρι, Βαπτιστής, Κεντρικό, Βάθη, Επτάλοφος, Αγιος Μάρκος, Μελισσουργειό, Ανω Θεοδωράκι, Κάτω Θεοδωράκι, Τέρπυλλος, Ευκαρπία, Ίσωμα, Αντιγόνεια, Γερακαριό, Μυριόφυτο, Νέο Μυριόφυτο, Μαυρονέρι, Π. Αγιονέρι, Ν. Γυν/στρο, Μικρόκαμπος, Ηλιόλουστο, Μεγ. Στέρνα, Κορομηλιά, Πλαγιά και Κιλκίς (εναπομείναντα σημεία της πόλης).

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, με την ένταξη του έργου αυτού, «αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει κοινό όραμα και συνεργασία ανάμεσα στους θεσμικούς παράγοντες ενός Νομού, τα πάντα είναι εφικτά».

Ο Υφυπουργός επαίνεσε την ετοιμότητα της  ΔΕΥΑΚ όσον αφορά στη σύνταξη της σχετικής μελέτης, ενώ αναφέρθηκε στην συντονισμένη προσπάθεια η οποία καταβλήθηκε μαζί με το Δήμαρχο Κιλκίς, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store