ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου: Δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του κορωνοϊού στα λύματα

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 10:58

H ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου συνεχίζει την παρακολούθηση της ανίχνευσης του ιού SARS-COV-2, στα αστικά λύματα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε δεύτερη δειγματοληψία και προχώρησε στην εργαστηριακή διερεύνηση του ιού στα λύματα των τριών Μονάδων Βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή ευθύνης της, στις 08/12/2020, εφαρμόζοντας την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, για την ανάλυση των λυμάτων, προκειμένου να ανιχνευθούν έγκαιρα περιοχές, στις οποίες ο νέος κορωνοϊός έχει εξάπλωση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι δειγματοληψίες που έγιναν σε ανεπεξέργαστα λύματα στις μονάδες Βιολογικού καθαρισμού Περάματος, Πανόρμου και Μπαλί, που επεξεργάζονται τα λύματα των Τ.Κ. Περάματος, Αγγελιανών, Αλφάς, Μαργαριτών, Χουμερίου, Αγ. Μάμα, Πανόρμου, Ρουμελή, Σκεπαστής, Αχλαδέ και Μελιδονίου (οικισμός Μπαλί), δεν έδειξαν ανιχνεύσιμο γενετικό υλικό του ιού.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος στα λύματα, λειτουργεί ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς ανιχνεύει τον ιό, προτού οι άνθρωποι εκδηλώσουν συμπτώματα, ενώ αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του ΕΟΔΥ, κατά την τρέχουσα φάση της πανδημίας.

Η ΔΕΥΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα, για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Για ακόμη μία φορά εφίσταται η προσοχή στους δημότες του Δήμου Μυλοποτάμου να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του Κορωνοϊού.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store