ΔΕΥΑ Παιονίας: Συνεχίζεται το έργο υδροδότησης των πρώην δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 15:10

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η κατασκευή του έργου «Υδροδότηση πρώην δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές του Πάικου» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του2021.

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου ο μηχανικός του έργου Λάζαρος Σουπλής ενημέρωσε αναλυτικά τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη για την πρόοδο του έργου.

Το έργο είναι συνολικού μήκους 24.500 μέτρων και μέχρι σήμερα έχουν υπογειοποιηθεί 6.200 μέτρα αγωγού, έχουν συγκολληθεί και είναι έτοιμα προς επίχωση 3.000 μέτρα και στην πορεία της διαδρομής του έργου υπάρχουν σε αναμονή υλικά για άλλα 5.500 μέτρα αγωγού.

Η σημερινή διοίκηση του δήμου Παιονίας ολοκλήρωσε τις αδειοδοτήσες του έργου το 2020, το δημοπράτησε και υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο το 2021. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθεί την υλοποίηση του, καθότι είναι μείζονος σημασίας για ολόκληρο το δήμο Παιονίας.

Το έργο σχεδιάστηκε το 2012 από την διοίκηση Λαπόρδα οπότε και εκπονήθηκε η μελέτη από μηχανικούς της ΔΕΥΑ Παιονίας και εντάχθηκε στον Φιλόδημο από την διοίκηση Γκουντενούδη.

Προϋπόθεση για την δημοπράτηση και υλοποίηση του, αποτελούσε το να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, με κυριότερη την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Είναι γνωστό ότι στο πρόγραμμα Φιλόδημος, σε αντίθεση με το ΕΣΠΑ, εντάσσονται έργα με ημιτελείς – ελλιπείς αδειοδοτήσεις,, υπό τον όρο της λήψης αυτών. Αν οι αδειοδοτήσεις δεν ολοκληρωθούν τα έργα απεντάσσονται εκ του νόμου.

 Η χρησιμότητα του έργου είναι αυτονόητη για τους κατοίκους του Πολυκάστρου αλλά ουσιαστικά επιδρά θετικά και ωφελεί όλους τους δημότες της Παιονίας.

Με την λειτουργία του έργου θα μειωθεί, προς όφελος όλων των δημοτών, το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΠ που επιβαρύνεται ιδιαίτερα από τις ενεργοβόρες γεωτρήσεις ύδρευσης που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα στην περιοχή του Πολυκάστρου, θα μειωθεί η κατανάλωση των υπογείων αποθεμάτων νερού στην κοιλάδα του Αξιού, θα ενισχυθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, και θα φτάσει στις βρύσες των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου, με φυσική ροή, νερό που μέχρι σήμερα κατέληγε αναξιοποίητο στον Αξιό ποταμό.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store