ΔΕΥΑ Δέλτα: Άρχισαν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 11:48

Νέο δίκτυο ύδρευσης αποκτούν τα Κύμινα τα Νέα Μάλγαρα και η Χαλάστρα.

Οι εργασίες άρχισαν από την κοινότητα των Κυμίνων και τις επόμενες ημέρες θα επεκταθούν σε Νέα Μάλγαρα και Χαλάστρα.

Στόχος είναι σε άμεσο χρονικό διάστημα ( 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης) οι δημότες των τριών κοινοτήτων να αποκτήσουν νέα υπερσύγχρονα δίκτυα υδροδότησης με αγωγούς πολυαιθυλενίου αφήνοντας πίσω την εποχή του αμιάντου και των προβληματικών αγωγών που εμφάνιζαν συχνές βλάβες λόγω φθοράς και παλαιότητας.

Το δίκτυο θα αποτελέσει το πρόδρομο έργο που θα υποδεχτεί το καθαρό και πόσιμο νερό στις κοινότητες του Αξιού.

Το έργο συνολικής αξίας 9.345.476,73 ευρώ θα λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

ις εργασίες στα Κύμινα επιθεώρησε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας Φάνη Αλμπάνη τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Θοδωρή Βαλάρη.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον δήμο Δέλτα καθώς μπήκαν τα θεμέλια για ένα τεράστιο έργο αντικατάστασης των παλιών δικτύων ύδρευσης με σύγχρονα δίκτυα που θα προσφέρουν στους κατοίκους καθαρό νερό και θα μειώσουν στο ελάχιστο τις διακοπές υδροδότησης που οφείλονταν στα φθαρμένα δίκτυα υδροδότησης. Παράλληλα βάζει τις βάσεις για να τροφοδοτηθεί με καθαρό και πόσιμο νερό ο Αξιός, κλείνοντας οριστικά το κεφάλαιο της τεράστιας ταλαιπωρίας που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής. Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την άμεση έναρξη της υλοποίησης αυτού του μεγάλου» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

«Μέσα σε άμεσο χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης μπήκαν σε λειτουργία οι εκσκαφείς για να σκάψουν και να αντικαταστήσουν τα παλιά και φθαρμένα δίκτυα στις κοινότητες Κυμίνων, Μαλγάρων και Χαλάστρας. Οι εργασίες αρχίζουν σχεδόν ταυτόχρονα στις τρεις κοινότητες και σε σύντομο χρόνο αυτές οι περιοχές θα αποκτήσουν υπερσύχρονο δίκτυο 3ης γενιάς που θα ελέγχεται ηλεκτρονικά για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του. Είναι ένα έργο που θα αλλάξει σελίδα στην ύδρευση της περιοχής αφού πολύ σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την έλευση πόσιμου νερού στον Αξιό» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης.

Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αχιλλέας Χαντές και Πέτρος Καστελιάνος και ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κυμίνων Βασίλης Κατούνας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αναλυτικά περιλαμβάνει:

-Αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες με νέους από πολυαιθυλένιο PE 3ης γενιάς, συνολικού μήκους περίπου 110χλμ, στις δημοτικές κοινότητες Χαλάστρας – Κυμίνων και Μαλγάρων

-Τοποθέτηση συστήματος τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού σε 19 σημεία.

-Τοποθέτηση συστήματος άμεσου εντοπισμού αφανών διαρροών στο δίκτυο των Δημοτικών Κοινοτήτων Χαλάστρας Κύμινων και Μαλγάρων .

-Λειτουργία και συντήρηση του συστήματος ανίχνευσης αφανών διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης οικισμών και του συστήματος τηλεέλεγχου – τηλεχειρισμού εγκαταστάσεων εξωτερικού υδραγωγείου (γεωτρήσεις, δεξαμενές, μονάδες επεξεργασίας ύδατος).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store