Δελτίο Τύπου για την 27η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 08:44

H 27η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) πραγματοποιείται στη Χαλκίδα, στο ξενοδοχείο Lucy, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, με ώρα έναρξης 9.30. H Γ.Σ. πραγματοποιείται στη Χαλκίδα μετά από πρόσκληση και με την οργανωτική και οικονομική υποστήριξη της Δ.Ε.Υ.Α. Χαλκίδας.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα πάρουν μέρος 300 περίπου εκπρόσωποι από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων). Την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 17.00, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της Ενωσης (Οικονομικής, Τεχνικής, ΕΣΠΑ & Περιβάλλοντος) στην οποία θα συμμετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ.Ε.Υ.Α. και θα συζητηθούν θέματα που συνδέονται με την τιμολογιακή πολιτική των Δ.Ε.Υ.Α., την συγκριτική αξιολόγηση, θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων, ποιότητας νερού, χρηματοδότησης των έργων των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω του ΕΣΠΑ κ.α. Επίσης, θα παρουσιασθούν το έργο και οι δραστηριότητες της Δ.Ε.Υ.Α. Χαλκίδας. Στις 9 Ιουνίου στις 19.30 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που αποτελείται από 13 εκπροσώπους από αντίστοιχες Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δημάρχους και Προέδρους Δ.Ε.Υ.Α.), θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκίδας.

Η Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης - Αποχέτευσης, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα την Λάρισα. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η οποία φέτος κλείνει 27 χρόνια λειτουργίας έχει χαρακτηρισθεί ως ένα επιτυχημένο πείραμα αποκέντρωσης και συλλογικής προσπάθειας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, όμως, δεν έχει αναγνωρισθεί θεσμικά από την Πολιτεία. Η 'Ενωση είναι το συντονιστικό όργανο των Δ.Ε.Υ.Α. και έχει ως μέλη της μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» 117 Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης - Αποχέτευσης από όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν με υπηρεσίες Υδρευσης- Αποχέτευσης, Αρδευσης, Αφαλάτωσης και Τηλεθέρμανσης 5 εκ. κατοίκους της χώρας μας (πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης). Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α εκπροσωπεί τα μέλη της στην Πολιτεία, συντονίζει τις ενέργειές τους και υποβοηθεί τις Δ.Ε.Υ.Α. σε όλες τις φάσεις του έργου τους με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες.

Στη διάρκεια της πορείας της η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έχει συμβάλει τόσο στην επίλυση θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων των Δ.Ε.Υ.Α. όσο και στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού ρόλου τους. Η Ενωση εκπροσωπεί τον τομέα ύδρευσης - αποχέτευσης της χώρας μας στην EurEau, την Πανευρωπαϊκή Ενωση των Ενώσεων επιχειρήσεων ύδρευσης - αποχέτευσης των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Γ.Σ. της 'Ενωσης που είναι η πρώτη του Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στο Ρέθυμνο τον Νοέμβριο του 2014, ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκης θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα. Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί στην προσπάθεια του Δ.Σ. της Ένωσης να ενισχυθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. με επιστημονικό προσωπικό, να βελτιωθεί η λειτουργία και το θεσμικό τους πλαίσιο, να αναγνωρισθεί θεσμικά η Ε.Δ.Ε.Υ.Α., να μειωθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ και να ρυθμισθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, να ενταχθούν τα έργα τους στο νέο ΕΣΠΑ (2014-2020). Ο Αντιπρόεδρος της 'Ενωσης και Δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης θα παρουσιάσει το όραμα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για τον τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης της χώρας μας. Επίσης, θα γίνουν εισηγήσεις από μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την συμβολή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στην ανάπτυξη της χώρας, την αξιοποίηση της ιλύος των βιολογικών και τα οικονομικά της 'Ενωσης.
Στη Γ.Σ. έχουν προσκληθεί η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών και Ανάπτυξης, οι αντίστοιχοι Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Γκανούλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, οι Δήμαρχοι της χώρας, η ηγεσία της ΔΕΗ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και οι Πρόεδροι των Οργανισμών Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.) κ.κ. Παπαδόπουλος και Κρεστενίτης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store