Δελτίο Τύπου για την 29η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

31i gs banner

Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 09:32

H 29η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) πραγματοποιείται στη Βέροια, στο Χώρο Τεχνών, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, με ώρα έναρξης 9.30 με την οργανωτική και οικονομική υποστήριξη της Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας και του Δήμου Βέροιας.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στην οποία θα παραστεί ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης θα πάρουν μέρος 300 περίπου εκπρόσωποι από τις 126 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Στο πλαίσιο της Γ.Σ. την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 12.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που αποτελείται από 13 εκπροσώπους από αντίστοιχες Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (Δημάρχους και Προέδρους Δ.Ε.Υ.Α.).

Την Πέμπτη 31 Μαΐου και ώρα 17.00, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της Ένωσης (Οικονομικής, Τεχνικής, ΕΣΠΑ & Περιβάλλοντος) στην οποία θα πάρουν μέρος, κυρίως, υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ.Ε.Υ.Α. και θα συζητηθούν θέματα που συνδέονται με την συγκριτική αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α. και το Πληροφοριακό Σύστημα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., ενεργειακά ζητήματα, τα σχέδια ασφάλειας νερού, την τιμολογιακή πολιτική των Δ.Ε.Υ.Α., την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την ποιότητα του πόσιμου νερό κ.α. Επίσης, θα παρουσιασθούν το έργο και οι δραστηριότητες της Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας.

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου στη Γ.Σ. των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι σήμερα. Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί στο νέο θεσμικό πλαίσιο των Δ.Ε.Υ.Α. που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2017 και το οποίο βελτιώνει και εκσυγχρονίζει την λειτουργία των επιχειρήσεων, στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την ποιότητα νερού και την συγκριτική αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α. που ανέπτυξε η Ε.Δ.Ε.Υ.Α., στην ανάγκη να ενισχυθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. με προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού αορίστου χρόνου, στην συμμετοχή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τις υποδομές λυμάτων Γ' Προτεραιότητας και στις επενδυτικές ανάγκες των Δ.Ε.Υ.Α. Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το επόμενο διάστημα δίνοντας έμφαση στις προοπτικές και το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. Το πρόβλημα της λειψυδρίας που είναι φέτος έντονο, ειδικά στην Κρήτη, θα απασχολήσει, επίσης, τη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Σχετική παρουσίαση θα κάνει ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αγίου Νικολάου Μανώλης Καραβελάκης.

Στη Γ.Σ. έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Ιάκωβος Γκανούλης, η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κώστας Βαρλαμίτης και οι Πρόεδροι των Οργανισμών 'Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.) κ.κ. Κώστας Παπαδόπουλος και Γιάννης Κρεστενίτης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store