Ψηφιακό σεμινάριο (webinar) της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το Υδατικό Ισοζύγιο (17/3/2021)

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 22:26

 Ψηφιακό σεμινάριο (webinar) της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το Υδατικό Ισοζύγιο (17/3/2021)

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 με επιτυχία το ψηφιακό σεμινάριο (webinar) της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το Υδατικό Ισοζύγιο που είχε διακοπεί λόγω του σεισμού της Τετάρτης 03 Μαρτίου 2021.

Η διαχείριση των δικτύων ύδρευσης, και ιδιαίτερα οι απώλειες των δικτύων ύδρευσης, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και θα απασχολήσει τις Δ.Ε.Υ.Α. πιο έντονα μετά τη ψήφιση της νέας Οδηγίας για το Πόσιμο Νερό. Συνεπώς, κρίνεται σκόπιμο όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν τη μέθοδο του Υδατικού Ισοζυγίου, που αποτελεί τον πλέον ορθολογικό τρόπο για την αποτελεσματική διαχείριση των δικτύων ύδρευσης.
Στελέχη από 45 Δ.Ε.Υ.Α. παρακολούθησαν το ψηφιακό σεμινάριο με τη θεματολογία του να περιλαμβάνει τα παρακάτω:
1. Υπολογισμό των διαρροών «φυσικών απωλειών» μιας ζώνης με την από «κάτω προς τα πάνω» (bottom - up) μέθοδο και
2. Διόρθωση και επανυπολογισμό των συνιστωσών του υδατικού ισοζυγίου λαμβάνοντας υπόψη τις υπολογισθείσες φυσικές απώλειες.

 

Στο webinar συμμετείχε και ο κ. Πάμπος Χαραλάμπους, εμπειρογνώμονας σε θέματα μη ανταποδοτικού νερού, ο οποίος παρουσίασε το υδατικό ισοζύγιο με την από «κάτω προς τα πάνω» (Bottom-Up) μέθοδο.Στελέχη από τις Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας, Τρικάλων, Κοζάνης και Λιβαδειάς παρουσίασαν τις περιπτώσεις τους και ανέλυσαν μία ζώνη που παρακολουθούν και εστίασαν ιδιαίτερα:
• στον τρόπο/μέθοδο υλοποίησης κάθε βήματος,
• στα εργαλεία (λογισμικό, υλικά) που χρησιμοποιήθηκαν, και
• στα προβλήματα που συνάντησαν και στους τρόπους αντιμετώπισής τους

 

Από τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και την συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκαν η χρησιμότητα της εφαρμογής του Υδατικού Ισοζυγίου στη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και των εντοπισμό των διαρροών, θέματα για επόμενα ψηφιακά σεμινάρια όπως η διαχείριση της πίεσης στα δίκτυα ύδρευσης, τα οφέλη και τα προβλήματα από τη χρήση τηλεμετρίας και «έξυπνων» υδρομετρητών, αλλά και καλές πρακτικές όπως η δημιουργία πρωτοκόλλου Υπολογισμού Υδατικού Ισοζυγίου ώστε το Υδατικό Ισοζύγιο να αποτελεί μια απρόσκοπτη διαδικασία μεταξύ των τμημάτων της Δ.Ε.Υ.Α.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store