Συμμετοχή του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργη Μαρινάκη στην ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ και του ΣΕΓ με θέμα: Διαχείριση υδατικών πόρων και κλιματική κρίση-Προκλήσεις-Προτάσεις (Αθήνα, 25/4/2024)

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 15:19

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης, συμμετείχε χθες σε ημερίδα που διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) και ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ.) στην Αθήνα (Ε.Ι.Ε.) με θέμα "Διαχείριση υδατικών πόρων και κλιματική κρίση-Προκλήσεις-Προτάσεις".

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ανέπτυξε την πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ - ΕΔΕΥΑ - ΕΕΤΑΑ) για την μεταρρύθμιση της δημόσιας πολιτικής ύδρευσης - αποχέτευσης με παρόχους της Δ.Ε.Υ.Α. και τους Δήμους η οποία προβλέπει τη θεσμοθέτηση της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων ώστε να ενισχυθούν λειτουργικά, επιχειρησιακά και οργανωτικά οι προβληματικές και αδύναμες Δ.Ε.Υ.Α.
Ο κ. Μαρινάκης ανέδειξε τα προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. όπως το ενεργειακό και η υποστελέχωση, αλλά και το έργο των Δ.Ε.Υ.Α. δίνοντας έμφαση στην ανάγκη η μεταρρύθμιση των Δ.Ε.Υ.Α. να διαμορφώσει ένα βιώσιμο και λειτουργικό αυτοδιοικητικό σχήμα, με επιστημονικό δυναμικό που θα σκέφτεται δημιουργικά και θα δρα δυναμικά, με τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους και με λειτουργία που θα έχει στον πυρήνα της την ανταποδοτικότητα και την κοινωνική ωφέλεια.
Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. επεσήμανε ότι η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. είναι μεν κατά των αναγκαστικών συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά υπέρ των εθελοντικών με ορθολογικά κριτήρια, ενώ κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα πρέπει να αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση των φορέων, να ανατρέχει στις αιτίες των προβλημάτων και να αξιοποιεί όλη την εμπειρία της μέχρι σήμερα διαχείρισης του αστικού νερού από τις Δ.Ε.Υ.Α. και κυρίως την εμπειρία από την μεταρρύθμιση των Δ.Ε.Υ.Α. από το Πρόγραμμα "Καλλικράτης" που ανάγκασε τις Δ.Ε.Υ.Α. να παραλάβουν αχαρτογράφητη ενδοχώρα χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και τους απαραίτητους πόρους.
Ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε και σε στρογγυλό τραπέζι στο τέλος της ημερίδας αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας από τις Δ.Ε.Υ.Α., αλλά και σε άλλα ζητήματα της λειτουργίας των επιχειρήσεων όπως οι οφειλές, το ενεργειακό, οι διαρροές κ.α.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store