Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 14:55

Εκ μέρους της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης θα θέλαμε να σάς γνωρίσουμε τα παρακάτω:

Σήμερα, Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γ. Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο των Δ.Ε.Υ.Α. από διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις στις οποίες επιχειρείται από τα συναρμόδια Υπουργεία να υπαχθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. παρά το ότι δεν ανήκουν στο δημόσιο τομέα και διέπονται από δικό τους θεσμικό πλαίσιο, τον ν. 1069/80.
Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. εξέφρασε στον κ. Μιχελάκη τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις που πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α. και τόνισε ότι το κλίμα που διαμορφώνεται είναι αρνητικό για τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι επιχειρήσεις «αιχμής» και διαχειρίζονται ένα αγαθό ζωτικής σημασίας για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά τον Πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα διάλυσης των Δ.Ε.Υ.Α.
Τελικώς, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών ευρύτατη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και από τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, καθώς και εκπρόσωποι της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Στην σύσκεψη θα καταβληθεί προσπάθεια να αναλυθεί με κάθε δυνατή ακρίβεια το θεσμικό πλαίσιο και η λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να δοθεί στη δημόσια διοίκηση μία σαφής εικόνα των Δ.Ε.Υ.Α. με στόχο να ανασχεθεί η υπαγωγή τους σε ρυθμίσεις που δεν συνάδουν με τη φύση τους.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store