Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 12:28

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ»
«Βελτίωση της Ποιότητας των Υδάτων που προορίζονται για οικιακή ή αρδευτική χρήση σε νησιά»

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων πράξεων για τη «Βελτίωση της Ποιότητας των Υδάτων που προορίζονται για οικιακή ή αρδευτική χρήση σε νησιά», στο πλαίσιο του Προγράμματος GR02 «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων» του ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014, βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων (Ε.Υ.Σ.Π.Ε.Δ.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης καλούνται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, τα ερευνητικά και επιστημονικά ιδρύματα, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, που έχουν συσταθεί και λειτουργούν εντός των ελληνικών γεωγραφικών συνόρων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, όπως και εταιρικά σχήματα με εταίρους του Φορέα Υλοποίησης από τις Δότριες Χώρες, ή/καιΑλλοδαπούς ή/και Ημεδαπούς να υποβάλλουν προτάσεις-πράξεις για χρηματοδότηση.
Οι επιλέξιμες πράξεις για χρηματοδότηση είναι η κατασκευή/προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης ή διυλιστηρίων νερού (ή αντικατάσταση, επέκταση, αναβάθμιση υπαρχόντων μονάδων) σε νησιά ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας του νερού.
Επιλέξιμες είναι επίσης οι πράξεις εκείνες που αφορούν στην κατασκευή υποστηρικτικών υποδομών για τη λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης ή διυλιστηρίων νερού, καθώς και οποιαδήποτε άλλη κατασκευή συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του νερού, όπως δίκτυα (μεταφοράς, απόρριψης κ.λπ.), αντλιοστάσια, συστήματα τηλε-ελέγχου κ.λπ. Η προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ΑΠΕ, που θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες των μονάδων αφαλάτωσης, διυλιστηρίων νερού κ.λπ., είναι επίσης επιλέξιμες, αλλά το κόστος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του συνολικού προϋπολογισμού της προτεινόμενης πράξης (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ΑΠΕ).
Οι προτεινόμενες πράξεις θα πρέπει να βασίζονται στη χρήση φιλικής προς το περιβάλλον και το κλίμα τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να εξυπηρετούν περιοχές στις οποίες υπάρχει έλλειψη ή υπερεκμετάλλευση υδατικών πόρων. Ο κύριος στόχος των πράξεων θα είναι η προστασία των υδατικών πόρων και του περιβάλλοντος στις περιοχές αυτές.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά 85% από πόρους του ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 και κατά 15% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 3.500.000€ Δημόσια Δαπάνη με Minimum ποσό επιχορήγησης 500.000€ και Maximum ποσό 3.500,000€.
Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, η διάρκεια, η επιλεξιμότητα δαπανών και οι λοιποί όροι περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 6η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 16:00.
Οι αιτήσεις αποστέλλονται ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) ή υποβάλλονται αυτοπροσώπως στο Διαχειριστή του Προγράμματος, ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (Ε.Υ.Σ.ΠΕ.Δ.), Ευρυτανίας και Ιτέας 2, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα.
Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τηs Ε.Υ.Σ.ΠΕ.Δ. (http://www.eysped.gr).
Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, και άλλες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Διαχειριστή Προγράμματος Ε.Υ.Σ.ΠΕ.Δ., Τηλέφωνο +30 2131500954, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store