Ενημέρωση για την Περιφερειακή Συνάντηση των Δ.Ε.Υ.Α. Β. Ελλάδας (Σέρρες, 17/03/2016)

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 10:25

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις Σέρρες την Πέμπτη 17/03/2016 (κτήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών), Περιφερειακή Συνάντηση των Δ.Ε.Υ.Α. της Βόρειας Ελλάδας με πρωτοβουλία της Οικονομικής Επιτροπής της Ενωσης και με την οργανωτική υποστήριξη της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών.

Από την Ο.Ε. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. συμμετείχαν στην συνάντηση (πλην των εισηγητών) οι κ.κ. Νίκος Γούναρης (Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου), Δημήτρης Λεμονής (Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων) και Απ. Μπαλογιάννης (Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας). Η συνάντηση αυτή περιλαμβάνεται στον κύκλο των Περιφερειακών Συναντήσεων που η Οικονομική Επιτροπή έχει εντάξει στον προγραμματισμό της για το έτος 2016.
Στην Περιφερειακή Συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 60 στελέχη από τις 43 Δ.Ε.Υ.Α. της Βόρειας Ελλάδας, γεγονός που δικαιώνει την επιλογή της Οικονομικής Επιτροπής για πραγματοποίηση Περιφερειακών Συναντήσεων και παράλληλα δείχνει το ενδιαφέρον των στελεχών των Δ.Ε.Υ.Α. για τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τις Δ.Ε.Υ.Α. σήμερα.
Στην συνάντηση συμμετείχε, επίσης, και ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Αστέριος Μπουσνάκης, μέλος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης.
Η Γενική Δ/ντρια της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Ολγα Κοτσελίδου ενημέρωσε τα στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α. για τις προτεραιότητες της Ενωσης (προσλήψεις, βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των Δ.Ε.Υ.Α., τιμολόγιο ΔΕΗ κ.α.) και τον προγραμματισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στο επόμενο διάστημα.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

1. Προσλήψεις ορισμένου χρόνου στις Δ.Ε.Υ.Α. – Γιάννης Χρήστογλου, Γεν. Δ/ντής Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
2. Αιρεσιμότητες και Δ.Ε.Υ.Α. – Υποχρεώσεις ενόψει νέου ΕΣΠΑ, Νικόλαος Σαφαρίκας, Γεν. Δ/ντής Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
3. Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί προμηθειών – υπηρεσιών Δ.Ε.Υ.Α. (ΕΣΗΔΗΣ), Στέλιος Σπύρου, Δ/ντής Τεχνικής Υπηρεσίας Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Των εισηγήσεων προηγήθηκε παρουσίαση του προφίλ και των δραστηριοτήτων των Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών και Βέροιας στο πλαίσιο της απόφασης της Ο.Ε. να προβάλλονται και να αναδεικνύονται οι δραστηριότητες των Δ.Ε.Υ.Α. και οι καλές πρακτικές που ακολουθούν οι επιχειρήσεις.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση και τέθηκαν ερωτήματα από τα στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α. που αφορούσαν στις εισηγήσεις και όχι μόνο. Ειδικότερα, τέθηκαν ερωτήματα κι αναπτύχθηκε προβληματισμός ως προς διαχείριση της καθημερινότητας, την ανάγκη των προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου και κυρίως επιστημονικού προσωπικού, τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, αλλά και την προετοιμασία των Δ.Ε.Υ.Α. ενόψει του νέου ΕΣΠΑ με έμφαση στα ζητήματα τιμολόγησης. Ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Μπουσνάκης, η Γεν. Δ/ντρια κ. Κοτσελίδου και τα μέλη της Ο.Ε. αναφέρθηκαν στην ανάγκη τήρησης ενιαίας γραμμή από τις Δ.Ε.Υ.Α με βάση τις κατευθύνσεις της Ένωσης στα κρίσιμα θέματα ώστε οι παρεμβάσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στους φορείς της Πολιτείας και τη δημόσια διοίκηση να είναι αποτελεσματικές.
Τέλος, τονίσθηκε ότι οι Περιφερειακές Συναντήσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα συνεχισθούν ώστε τα μέλη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. να ενημερώνονται για τις δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και των Δ.Ε.Υ.Α.

Οι εισηγήσεις της συνάντησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., στον φάκελο "Περιφερειακή Συνάντηση των Δ.Ε.Υ.Α. Β. Ελλάδας (Σέρρες, 17/03/2016).

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store