Λιαδάκης-ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου: «Έτσι προχωρήσαμε σε νόμιμη διαγραφή χρεών καταναλωτών κατόπιν ενστάσεων»

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 16:29

«Ηχηρή» ήταν η κίνηση της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου που προχώρησε σε σύννομη απόφαση διαγραφής χρεών καταναλωτών, κατόπιν εντάσεων, που ανέρχονται στα 45.669, 65 ευρώ. Η aftodioikisi.gr μίλησε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου κ. Τάσο Λιαδάκη, ο οποίος μας εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

-κ. Λιαδάκη, πρόκειται για μία θετική απόφαση που, ομολογουμένως, δημιούργησε αίσθηση.

«Επειδή διάφορα γράφτηκαν, θέλω να διευκρινίσω ότι πρόκειται για μια απολύτως νόμιμη απόφαση, που προήλθε κατόπιν ενστάσεων καταναλωτών και αφορά περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν βλάβες ή διαρροές με αυτοψία υδραυλικού και τεχνική έκθεση από την αρμόδια επιτροπή. Ακολούθησε απολύτως σύννομη διαδικασία και οι περιπτώσεις αυτές ελέγχθηκαν μία προς μία και πέρασαν από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ».

-Εξηγήστε μας με απλά λόγια, τι συνέβη…

«Κατόπιν αυστηρού και διεξοδικού ελέγχου, ο οποίος περιλαμβάνει και την εξέταση των καταναλώσεων του ίδιου καταναλωτή σε βάθος χρόνου, διαπιστώθηκαν μεγάλες διαφορές σε χρεώσεις, που προήλθαν είτε από κάποια βλάβη του ρολογιού, είτε από κάποια διαρροή. Δεν γίνεται δηλαδή ένας καταναλωτής σε μόνιμη βάση να καταναλώνει από 50 ως 80 κυβικά και ξαφνικά να εμφανίζεται να καταναλώνει 800. Εντοπίσαμε προβλήματα με παλιά ρολόγια, που είχαν λάθος μετρήσεις ή διαρροές. Τα ποσά ήταν υπέρογκα και είχαν κατατεθεί ενστάσεις, εδώ και δυο χρόνια. Όταν αναλάβαμε επιθυμούσαμε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Έτσι προχωρήσαμε στην παραπάνω απόφαση που σας περιέγραψα, με νόμιμες διαδικασίες, κατανοώντας τη δική μας ευθύνη».

-Πώς θα λυθεί μελλοντικά αυτό το θέμα;

«Προχωράμε τις διαδικασίες αντικατάστασης των παλαιών ρολογιών με “έξυπνα” ρολόγια που θα έχουν σημαντικές δυνατότητες, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα τις διαρροές. Στις 6 του μήνα θα γίνει ο σχετικός διαγωνισμός για να βγει ο ανάδοχος και ευελπιστούμε ότι στο επόμενο 4μηνο θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες τοποθέτησής τους. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε και σε αντικατάσταση-βελτίωση του δικτύου».

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store