Γιώργης Μαρινάκης: Δεν χρειάζεται μείωση αριθμού ΔΕΥΑ αλλά αντιμετώπιση των προβλημάτων τους

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 15:45

Στα πραγματικά προβλήματα των ΔΕΥΑ αναφέρεται με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr o Γιώργης Μαρινάκης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και δήμαρχος Ρεθύμνης απαντώντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου στα Γιάννενα,  για την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των ΔΕΥΑ με νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί άμεσα, τονίζει χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σίγουροι ότι μετά και από την λεπτομερή ενημέρωση που θα τού κάνουμε σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα μαζί του θα αναθεωρήσει τις απόψεις του για τις Δ.Ε.Υ.Α. και θα αντιληφθεί ότι τα προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. εστιάζονται στην υποστελέχωσή τους, στη γραφειοκρατία που δεν συνάδει με την νομική τους φύση ως δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, καθώς και στο θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις που είναι δυσλειτουργικό και δυσχεραίνει την ταχεία εκτέλεση των έργων τους. Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουμε μια συζήτηση χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, και ευελπιστούμε ότι στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου με την Πολιτεία και τα συναρμόδια για τις Δ.Ε.Υ.Α. Υπουργεία και φορείς, θα καταφέρουμε και τις Δ.Ε.Υ.Α. να εκσυγχρονίσουμε και το θεσμικό πλαίσιο να βελτιωθεί προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος της χώρας μας», καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Δήλωση του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργη Μαρινάκη, Δημάρχου Ρεθύμνης σε απάντηση ερώτησης του Aftodioikisi.gr για τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Μ. Γραφάκου  στα Γιάννενα στις 24/9 στο πλαίσιο περιφερειακής ημερίδας για τα περιφερειακά σχέδια για τις υποδομές λυμάτων στους οικισμούς Γ’ Προτεραιότητας

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου στα Γιάννενα, στο πλαίσιο ημερίδας για τα περιφερειακά Σχέδια για τις υποδομές λυμάτων Γ΄ Προτεραιότητας,  για την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των ΔΕΥΑ με νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί άμεσα, θα ήθελα να σάς ενημερώσω ότι τού έχουμε στείλει πλούσιο υλικό από το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί διεξοδικά για το ρόλο και το έργο των Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και για την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 με ώριμες  και υλοποιήσιμες προτάσεις έργων που θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονίσουν τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης στους Δήμους ευθύνης τους.

Είμαστε σίγουροι ότι μετά και από την λεπτομερή ενημέρωση που θα τού κάνουμε σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα μαζί του θα αναθεωρήσει τις απόψεις του για τις Δ.Ε.Υ.Α. και θα αντιληφθεί ότι τα προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. εστιάζονται στην υποστελέχωσή τους, στη γραφειοκρατία που δεν συνάδει με την νομική τους φύση ως δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, καθώς και στο θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις που είναι δυσλειτουργικό και δυσχεραίνει την ταχεία εκτέλεση των έργων τους. Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουμε μια συζήτηση χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, και ευελπιστούμε ότι στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου με την Πολιτεία και τα συναρμόδια για τις Δ.Ε.Υ.Α. Υπουργεία και φορείς, θα καταφέρουμε και τις Δ.Ε.Υ.Α. να εκσυγχρονίσουμε και το θεσμικό πλαίσιο να βελτιωθεί προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος της χώρας μας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store