Απ. Χρόνης-ΔΕΥΑ Καβάλας: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 09:52

Την ανησυχία του για το νομοσχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο περιλαμβάνει την συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της χώρας, εξέφρασε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, Απόστολος Χρόνης.

«Είχαμε αρνητικές εξελίξεις, καθώς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έγινε την Πέμπτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ότι προχωράνε στη διαδικασία των συνενώσεων ουσιαστικά των Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Είναι ο προάγγελος της ιδιωτικοποίησης του νερού. Μακάρι να μην επαληθευτούν οι φοβίες μας…»

«Αυτό γίνεται μέσα στο σκοτάδι είναι η αλήθεια. Δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση από κανέναν επίσημο φορέα, που να μας λέει πως θα γίνει αυτή η μετάβαση και τι θα περιλαμβάνει. Έχουμε γενικολογίες μόνο, ότι δεν θα υπάρχουν άλλες οφειλές ή όποιες οφειλές υπάρχουν από τρίτους θα τις μαζέψει ο νέος φορέας κλπ. Πολύ φοβάμαι ότι είναι ο προάγγελος της ιδιωτικοποίησης του νερού. Μακάρι να μην επαληθευτούν οι φοβίες μας. αλλά πολύ φοβάμαι ότι οδεύουμε προς τα εκεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολης Χρόνης.

 «Πολύ φοβάμαι ότι θα το πληρώνουμε πλέον το νερό πολύ ακριβά, αν πάμε σε αυτόν το φορέα και δεν θα μπορούμε εμείς να ορίσουμε ως τοπικές κοινωνίες το πώς θα λειτουργούν οι Δ.Ε.Υ.Α.»

«Πολύ φοβάμαι ότι βαδίζουμε στην αλλαγή τιμολογίων τύπου Δ.Ε.Η., με ρήτρες αναπροσαρμογής και τέτοιου είδους ζητήματα. Πολύ φοβάμαι ότι θα το πληρώνουμε πλέον το νερό πολύ ακριβά, αν πάμε σε αυτόν το φορέα και δεν θα μπορούμε εμείς να ορίσουμε ως τοπικές κοινωνίες το πώς θα λειτουργούν οι Δ.Ε.Υ.Α., πώς θα λειτουργεί η υπηρεσία ύδρευσης και η υπηρεσία αποχέτευσης του τόπου μας. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, άνθρωποι που δεν έχουν γνώση των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής. Αυτό είναι σίγουρα κάτι το αρνητικό», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Καλές οι εξελίξεις όσον αφορά το έργο της υδροδότησης από τις πηγές Βοϊράνης – Το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσουν τα μηχανήματα να δουλεύουν

 Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Χρόνης αναφέρθηκε και στο έργο της υδροδότησης από τις πηγές Βοϊράνης επισημαίνοντας σχετικά: «Το έργο προχωράει. Έχουμε περάσει και τον βασικό μελετητή, ο οποίος θα πληρωθεί κιόλας, θα υπάρξει δηλαδή και απορρόφηση για το έργο μέσα στο 2023, μέσα στον Δεκέμβριο. Από εκεί και πέρα έχουμε συνεννοηθεί και με τη διαχειριστική αρχή του υπουργείου για να γίνει «γέφυρα» το έργο και να περάσει στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Έχουμε έρθει σε συμφωνία και με την εταιρεία του αγωγού TΑΡ, για να γίνει η χρηματοδότηση κανονικά, οπότε προχωράει απρόσκοπτα το έργο. Το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσουν τα μηχανήματα να δουλεύουν, για να υλοποιηθεί το έργο, το οποίο θα τρέξει πάρα πολύ σύντομα».

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store