Γ. Μανώλης -ΔΕΥΑ Τεμπών: Ένα σημαντικό έργο με οικονομικά & περιβαλλοντικά οφέλη

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 16:27

Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Τεμπών η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1.000 KW κάνοντας χρήση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού”, προϋπολογισμού 629.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Τεμπών και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο εκπρόσωπος του δήμου Τεμπών Γιώργος Νικολάου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “Zillion Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” Βασίλειος Ζιώγος. Ακολούθησε συζήτηση επί των χρονοδιαγραμμάτων κατασκευής του έργου, στο γραφείο δημάρχου, με τη συμμετοχή της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας Γεωργίας Τσιτσιουβά και της Μηχανικού Γεωργίας Χαδουλού.

Τι αφορά το έργο

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1000 KW, κάνοντας χρήση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού. Ο Φ/Β θα εγκατασταθεί σε δημοτική έκταση στη θέση «Μεριάς» της κτηματκής περιφέρειας Πυργετού.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, από τον άξονα προτεραιότητας “Περιβάλλον”: “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων”.

“Ένα ακόμα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑ Τεμπών υλοποιείται. Πρόκειται για το έργο ενός φωτοβολταϊκού σταθμού, που σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πλέον συμβασιοποιήθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή του. Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και περιβαλλοντικά, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα μειώσει σημαντικά το κόστος ενέργειας που σήμερα δαπανά η ΔΕΥΑΤ, καλύπτοντας κατά μεγάλο μέρος τις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης. Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω θερμά τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑ, γιατί πάρα την έλλειψη προσωπικού, με συνεργασία μεταξύ τους, υλοποιούν τους στόχους που θέτουμε ως δημοτική Αρχή”, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store